Symantec Network Security 7100 uitgebreid met bescherming tegen spyware en bots

Symantec

Leiden, 16 februari 2005 -

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), wereldwijd leider op het gebied van informatiebeveiliging, introduceert een extra beveiliginglaag tegen spyware en bots op zijn Symantec Network Security 7100 Series Intrusion Prevention-toepassingen. Deze aanvullende beveiliging stelt organisaties in staat deze bedreigingen te blokkeren op netwerkniveau, zodat desktops worden beschermd en persoonlijke en vertrouwelijke informatie binnenshuis blijft.

Symantec Network Security 7100 Series detecteert en blokkeert de communicatie die spyware en adware verzenden van geïnfecteerde systemen naar verzamelservers, zodat vertrouwelijke informatie het bedrijfsnetwerk niet verlaat. De appliance detecteert en blokkeert bovendien de verborgen communicatiemethodes waarvan bots gebruik maken om wachtwoorden te verzenden, gevoelige data te stelen of deel te nemen aan het uitvoeren van een denial-of-service (DoS) aanval op een netwerk.

De aanvullende bescherming geeft IT-beheerders ook de mogelijkheid door spyware of bots geïnfecteerde systemen te identificeren en uit het netwerk te verwijderen. Hierdoor wordt het herstellen van geïnfecteerde systemen vergemakkelijkt.

Voor bestaande klanten is de aanvullende spyware- en bot-beveiliging gratis verkrijgbaar via Symantec LiveUpdate, als onderdeel van hun productonderhoud. Zodra nieuwe bedreigingen op het gebied van spyware en bots verschijnen, houdt Symantec de beveiliging van zijn klanten op peil met proactieve beveiligingsupdates.

Klik hier voor het complete Engelstalige persbericht.
---

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website www.symantec.nl.