Gemeente Delft

Op woensdag 16 februari om 15.30 uur vindt er in Delfstede een bijeenkomst plaats voor ouderen die geïnteresseerd zijn in een seniorenwoongroep. Wanneer er voldoende belangstelling is voor deze bijzondere woonvorm zal er in Harnaschpolder Delft bij de nieuwbouw rekening worden gehouden met een woongroep voor ouderen.

De bijeenkomst op 16 februari is bedoeld voor alle ouderen (55+) die op termijn in een woongroep in Delft willen wonen. De geïnteresseerden zullen zelf in belangrijke mate bepalen hoe die woongroep er uit gaat zien en op welke wijze men samen wil een leven in één gebouw. Wethouder Christiaan Baljé (o.a. portefeuille volkshuisvesting en Harnaschpolder Delft) heeft hoge verwachtingen van een seniorenwoongroep. "Het kan een zeer plezierige manier van wonen zijn voor ouderen die vaker op hulp en aandacht van anderen zijn aangewezen maar die niet in een zorginstelling willen wonen. In een woongroep wordt op een soepele manier voorkomen dat men wordt vergeten; de bewoners letten op elkaar, maar ieder leidt zijn of haar eigen leven zelfstandig. We willen in de Harnaschpolder Delft een woonvorm creëren naar wens van de senioren zelf. In elk geval zal er professionele hulp dichtbij in te roepen zijn".

Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over de verschillende mogelijkheden voor een woongroep ouderen en over het wonen in de Harnaschpolder Delft. Ook de rol van de gemeente en de verwachtingen aan de senioren worden belicht. Het is voor het eerst dat de gemeente ouderen oproept om zelf een woongroep op te zetten. Wanneer er tijdens de bijeenkomst van 16 februari voldoende geïnteresseerden zijn die zich willen inzetten om de woongroep vorm te geven, zal een initiatiefgroep worden gevormd. Die groep gaat verder om de plannen voor een woongroep in Harnaschpolder Delft uit te werken.

Voor meer informatie over de bijeenkomst woongroep ouderen kunt u contact opnemen met de gemeente Delft, Nanneke Lautenbach, telefoon (015) 2602169
---