Ingezonden persbericht

Bewoners geven aan bewoners in de Tarwewijk de speciale tarwetassen

Verspreiding van gezamenlijke boodschap: "Hier woon ik en daar ben ik trots op!"

ROTTERDAM, 20050211 -- Lime-groene hype: Op woensdag 16 februari 2005 start in de Tarwewijk een limegroene hype, want dan worden de speciale Tarwewijk 'boodschappen' tassen uitgedeeld aan de bewoners van de wijk. Dit gebeurt door een grote groep bewoners, ondernemers en professionals van de Tarwewijk. Deze lime-groene tarweboodschappentassen zijn aan beide kanten voorzien van een tekst. Waar aan men ene kant de tekst "De Tarwewijk" kan lezen, staat er aan de andere kant van de tas: "Leuk je weer te zien", "Jij ook" of "Hier woon ik".


Het doel van de Tarweboodschappentas:
De Tarwetas is ontstaan vanuit de behoefte de Tarwewijkbewoner een positief geluid te laten horen. Bewoners (zeker niet allemaal) zijn murw van alle negatieve geluiden. Zij vinden dit onterecht. "De Tarwewijk is mijn wijk en ik woon er, ondanks problemen die er zijn, naar mijn zin" en "je mag er trots op zijn om een Tarwewijkbewoner te zijn."

Tassenparty:
Om 16.00 uur gaat de hele groep uiteen om bij omwonenden aan de Bas Jungeriusstraat en de Polslandstraat aan te bellen en hen een tas cadeau te geven. De portefeuillehouder Sociale en Economische Zaken van deelgemeente Charlois, Lionel Martijn blaast de boodschap(tas) de lucht in. Bewoners en professionals van de Tarwewijk bellen tijdens de Tassenparty aan bij de bewoners van de Polslandstraat en Bas Jungeriusstraat om hen de Tarwewijktas te geven. Daarnaast vragen zij de bewoners om mee te gaan. (Idee Zwaan kleef aan) Het idee hierachter is dat bewoners van de Tarwewijk in direct contact komen met hun buren, middels een positieve boodschap bijvoorbeeld "Leuk je weer te zien".

Ondernemers van de Tarwewijk
Ook een groot aantal van de ondernemers in de Tarwewijk krijgt een stapel tassen in hun bezit. Deze tassen delen zij uit onder hun eigen klantenkring. De pizzeria levert de pizza's in een tas, het kapsalon geeft haar producten in een Tarwewijk tas en het buurtwinkeltje geeft de boodschappen mee ook in een Tarwewijk tas. Daarnaast kunnen bewoners zelf Tassenparty's gaan organiseren en daarmee de boodschap verspreiden. De wijk moet binnen een aantal weken lime-groen zijn gekleurd!


Programma Tassenparty:
15.30-15.50 : Inloop
15.50- 16.00: Startsignaal Lionel Martijn
16.00- 17.15: Uitdelen Tarweboodschappentassen

Locatie: Projectbureau Tarwewijk
Bas Jungeriusstraat 31
3081 VE Rotterdam




Ingezonden persbericht