Politie Friesland

Overval op tankstation

Dokkum 16-02-2005 - Dinsdag 15 februari omstreeks 20.35 uur werd een overval gepleegd op een tankstation aan de Rondweg-noord. Twee daders overvielen de pomphoudster.

Twee mannen overvielen omstreeks 20.35 uur een tankstation aan de Rondweg-noord. Een van de mannen gaat voor de balie staan en de andere erachter. De bedrading van de telefoon wordt vernield. Uit de kassalade wordt papiergeld eruit gehaald. Een van de daders bedreigde de medewerkster met een mes.Ook de gsm van de medewerkster, een 19-jarige vrouw uit Brantgum, wordt meegenomen. Nadat zij het geld gepakt hadden, verlaten zij het station.
Signalement:

1. blanke man, leeftijd ongeveer 30 jaar en lengte ongeveer 1.85 m, sprak accentloos Nederland. Was gekleed in een groene jas voorzien van een capuchon. Droeg een grijze gebreide muts met een zwarte sjaal voor de mond. Ook droeg hij een spijkerbroek en witte sportschoenen.

2. Donker getinte man met een ongeschoren gezicht. Droeg een bruine jas mogelijk van leer met een bonte binnenkant. Had een Irakees voorkomen. Had zwart haar en een bruine pet op het hoofd. Droeg bruine schoenen en had een buitenlands accent.
Degene die inlichtingen kunnen verschaffen worden verzocht contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000