Magnus Holding NV

Magnus Holding brengt Qurius IS terug binnen de Groep

Magnus Holding en Qurius Infrastructure Services hebben een intentieverklaring getekend voor het inbrengen van de activiteiten van Qurius IS binnen de Magnus-groep. Magnus Holding assisteert - via werkmaatschappijen Magnus, Qurius en Qurius ETX - klanten bij de invoering en realisatie van bedrijfsapplicaties, zowel standaardpakketten als maatwerkoplossingen. Met Qurius IS, specialist in het ontwerpen en beheren van (bedrijfskritische) infrastructuren, kan Magnus Holding onder eigen controle een 'full service offering' bieden. Qurius IS ontstond in 2002 door een management buy-in uit het later door Magnus Holding overgenomen Qurius Holding. Qurius IS telt 25 medewerkers; de winstgevende jaaromzet in 2004 bedroeg 5,0 miljoen euro.

Logische stap
"In 2004 hebben we met diverse acquisities gezorgd voor vergroting van onze activiteitenbasis en verbetering van de balansstructuur, belangrijke fundamenten voor de toekomst. Onze ambitie is uit te groeien tot 'full service provider' van IT-oplossingen en -diensten voor het middenbedrijf. Klanten kunnen dan via één aanspreekpunt complete oplossingen rond de bedrijfsapplicaties van Microsoft en SAP met de bijbehorende infrastructuren inkopen, van de implementatie van infrastructuren tot het beheer van dan wel 'hosting' van bedrijfsapplicaties", zegt Fred Hermans, CEO van Magnus Holding.

Volgens Bram van de Ven, algemeen directeur van Qurius IS, is deze propositie aantrekkelijk voor bedrijven in het middensegment vanwege de te behalen kostenvoordelen en de reductie van complexiteit en risico's. "De afgelopen twee jaar hebben we hard gewerkt aan het uitbouwen van de klantenbasis van Qurius IS en het creëren van een winstgevend business model, onder meer via ons partnership met IBM. Dienstverlening vormt een steeds belangrijker deel van onze omzet. Samen met de werkmaatschappijen van Magnus Holding kunnen we ook 'managed services' aanbieden, zowel voor applicaties als infrastructuren."

De overname van Qurius IS is een logische stap vanwege de al goedlopende commerciële samenwerking en de synchroon lopende ambities. Hosting- en beheercontracten zorgen naast advies- en implementatieopdrachten voor een meer permanente omzetstroom. Qurius IS wordt de vierde werkmaatschappij van Magnus Holding en zal met hoge mate van autonomie opereren. Daardoor kan de integratie snel en soepel verlopen.

Transactiestructuur en tijdpad
Nu de intentieverklaring is ondertekend, zullen de partijen de gebruikelijke stappen doorlopen. De koopsom wordt voldaan in aandelen B in Magnus Holding; het aantal hangt deels af van de resultaten van Qurius IS in 2005 en 2006. Het streven is om de overname uiterlijk in april af te ronden.

Het totale aantal uitstaande en dividendgerechtigde aandelen Magnus Holding N.V. bedraagt, voor de transactie met Qurius IS, 51.082.619. Daarvan zijn 27.974.843 aandelen (A) toegelaten tot de officiële notering. De overige aandelen (B, zie informatiememorandum bij Qurius-transactie van 4 juni 2003) worden in het begin van ieder kwartaal geconverteerd in aandelen A, voor maximaal 9,9% van het totale aantal genoteerde aandelen A.

Qurius IS B.V.
Qurius IS (Infrastructure Services) verzorgt advies, implementatie en beheer van hoogwaardige infrastructurele ICT-oplossingen. Kernactiviteiten zijn het beschikbaar stellen en houden van kernapplicaties en de hiervoor benodigde veilige infrastructuren voor klanten in het midden- en kleinbedrijf. Qurius IS is ontstaan in 2002 als zelfstandige doorstart van de infrastructuur-activiteiten van Qurius Holding. Als IBM Premier Business Partner is Qurius IS onlangs genomineerd voor de prestigieuze IBM Beacon Award 2005 in de categorie 'Best IBM xSeries on demand solution'. Meer informatie vindt u op www.qurius-is.nl.

Magnus Holding N.V.
Magnus Holding levert in een aantal specifieke branches advies en implementatie en beheer van bedrijfsoplossingen die gebaseerd zijn op technologie van Microsoft en SAP. De groep bestaat uit werkmaatschapppijen Qurius, Qurius ETX en Magnus. Qurius is als Gold Partner voor Microsoft Business Solutions een toonaangevend specialist in branchespecifieke bedrijfsoplossingen in de Benelux. Qurius ETX is gespecialiseerd in professionele softwareontwikkeling op het Microsoft-platform en e-business oplossingen. Magnus verzorgt sinds 1990 SAP- en business consulting voor middelgrote en grote consumer products-, retail-, media- en industriële bedrijven en universiteiten. Magnus Holding is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie over Magnus Holding vindt u op www.magnus.com.

Voor meer informatie
Magnus Holding, Caroline Jooren.
Telefoon: (035) 699 60 60; e-mail: c.jooren@magnus.com.