Tiscali

CAMBRIUM BV LEVERT ADSL VIA NETWERK TISCALI WHOLESALE

Utrecht, 16 februari 2005 - Tiscali Wholesale, onderdeel van internet communicatie bedrijf Tiscali B.V., en Cambrium B.V. hebben een wholesale-overeenkomst gesloten voor de levering van ADSL en SDSL verbindingen in Nederland via het netwerk van Tiscali. Cambrium BV levert xDSL-, Kabel- en telefoniediensten onder verschillende labels zoals TweakDSL en Tweakable. Cambrium werkt hiervoor met sterke partners zoals Tweakers.net Essenten TrueServer. Tiscali, een van de weinige providers met een uitgebreid eigen netwerkbereik in Nederland en Europa, biedt breedband- en inbelinternettoegang voor zowel consumenten als zakelijk gebruik.

De samenwerking zal interessante productcombinaties opleveren door de samenvoeging van hoogwaardige producten en diensten die beide partijen leveren. De voortdurende uitbreiding en verfijning van het veilige en stabiele netwerk van Tiscali zal deze diensten optimaal ondersteunen. Door de volledige bandbreedte van dit netwerk beschikbaar te stellen aan Cambrium kunnen innovatieve services zoals Voice en Content ontwikkeld worden.

Roland Maes, Algemeen Directeur Cambrium: Door de samenwerking met Tiscali Wholesale krijgen wij toegang tot hoogwaardige internetdiensten die in samenwerking verder ontwikkeld kunnen worden. Wij vinden het belangrijk dat wij gezamenlijk steeds nieuwe producten en diensten op de markt kunnen brengen die inspelen op de vraag van onze klanten en partners. Wij zijn enthousiast over onze samenwerking met Tiscali Wholesale en de goede resultaten die deze samenwerking voor alle partijen zal opleveren.

Rob van Velzen, Business Unit Director Sales & Marketing Tiscali: Wij zijn zeer onder de indruk van de dienstverlening van Cambrium. Met het label Tweak hebben zij een zeer specifieke gebruikersgroep die hoge eisen en verwachtingen stelt aan hun provider. Voor het uitstekende partnernetwerk van Cambrium zijn hoge service level agreements en zekerheid van diensten belangrijk. Tiscali Wholesale speelt met dit soort intensieve samenwerkingsverbanden een vooraanstaande rol in de ontwikkeling van de Nederlandse breedbandmarkt, vooral op nieuwe gebieden zoals spraak- en videodiensten.

Over Tiscali Wholesale:

Tiscali Wholesale is onderdeel van Tiscali B.V. Tiscali Wholesale levert ADSL/SDSL+, DIAL- en VISP- diensten aan (I)SP's, universiteiten, communities en andere organisaties die onder hun eigen naam internetproducten aan hun eindgebruikers willen aanbieden. Het leveren van internetproducten biedt zowel kleine als grote organisaties de mogelijkheid om hun consumenten en zakelijke klanten voor langere tijd aan zich te binden en betaalde diensten te leveren. De website van Tiscali Wholesale is http://www.tiscali-wholesale.nl/.

Tiscali B.V. is de Nederlandse dochter van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), the Internet Communication Company . Tiscali biedt breedband- en inbelinternettoegang voor consumenten en zakelijk gebruik, innovatieve communicatiediensten en content. Op 30 september 2004 had Tiscali 7,7 miljoen actieve gebruikers en was het aantal breedbandabonnees gestaag gegroeid tot 1,54 miljoen. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com . De Nederlandse website van Tiscali is www.tiscali.nl

Contact voor de media:

Van Kempen Public Relations & Public Affairs, t. 070-346 3760