3 e persberichtvan dinsdag 15 februari 2005

Eindhoven 16-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Tiende verdachte aangehouden in onderzoek naar inbrekersbende

De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland heeft dinsdagavond een tiende verdachte in het onderzoek naar de woninginbraken in Zuid-Nederland (zie extra persbericht van maandag 14 februari 2005) aangehouden. Het gaat om een 18-jarige vrouw uit Eindhoven. Zij wordt verdacht van heling van de gestolen spullen. De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Hennepkwekerij aangetroffen

In een bedrijfspand aan de Heezerweg heeft de politie dinsdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bestond uit 164 volwassen hennepplanten en 4.000 stekjes. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. In het pand werden een 25-jarige man uit Roosendaal en een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Hennepkwekerijen in woningen ontmanteld

De politie heeft dinsdag in twee woningen in Woensel Noord hennepkwekerijen ontmanteld. In een woning aan de Mirachstraat werd een kwekerij met 67 planten aangetroffen. De 38-jarige bewoonster van het pand werd aangehouden. Na verhoor op het politiebureau mocht ze naar huis. Tegen de vrouw wordt een proces-verbaal opgemaakt. Ook in een woning aan de Van Papebroeckstraat werd dinsdag een hennepkwekerij met 447 planten aangetroffen. De politie is op zoek naar de eigenaar van deze kwekerij. De planten en de bijbehorende apparatuur van beide kwekerijen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Helmond: Verkeerscontrole

Op de kruising Oostende Keizerin Marialaan zijn dinsdag zestien bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood.

Helmond: Steunfraude

Het Bureau Sociale Recherche regio Helmond heeft een proces-verbaal opgemaakt voor steunfraude, gepleegd door een 29-jarige man uit de gemeente Beek en Donk. De fraude is gepleegd in de gemeente Laarbeek in de periode van 1 september 2002 tot en met 23 augustus 2003. De Sociale dienst van de gemeente Laarbeek is hierdoor voor een bedrag van
23.100,67 bruto benadeeld. Het bedrag zal worden teruggevorderd.

Bladel: Verkeerscontrole

Op de Snierderslaan en de Markt is dinsdag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 42 automobilisten en 37 bromfietsers gecontroleerd. Er werden 19 bekeuringen uitgedeeld, onder meer 9 voor het niet dragen van de autogordel en 7 voor een te hoge constructiesnelheid van de bromfiets.

Valkenswaard: Autogordelcontrole

Op de John F Kennedylaan zijn dinsdagmiddag tussen 14.30 en 16.00 uur 65 autos gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Elf personen kregen een bekeuring omdat zij de gordel niet droegen.