Gemeente Ede

nummer 27 / Ede, 15 februari 2005

Plan Hooge Vlucht
Gemeente trekt aanvraag kapvergunning in

Burgemeester en wethouders trekken de aanvraag voor de kapvergunning voor Park de Hooge Vlucht in. Zij willen de komende tijd benutten om samen met met bewoners van het Park en omwonenden te kijken naar de inrichting van het park. Het is de bedoeling om daarbij ook het parkeren in de omliggende straten mee te nemen.

De gemeente heeft 12 januari van dit jaar een kapvergunning gepubliceerd voor de kap van 54 bomen. Deze kap was nodig voor de realisatie van een 18^e eeuws park rondom twee nieuw gebouwde appartementencomplexen. Omwonenden zijn het niet eens met de kap van de bomen. Zij hebben dit duidelijk kenbaar gemaakt aan de gemeente. Een rondleiding in het gebied moest leiden tot een uitleg van de plannen. Bewoners maakten tijdens deze rondwandeling duidelijk dat het niet alleen gaat om de kap van de bomen. Bovendien zeggen bewoners last te hebben van parkerende autos en zien ze graag een integrale oplossing. Na deze rondleiding vinden omwonenden de kap onnodig.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot een time-out. Zij willen de komende periode benutten om met omwonenden én toekomstige bewoners van De Hooge Vlucht rond de tafel te gaan en de plannen voor de inrichting van het gebied te bekijken. Daarbij wordt ook het parkeren meegenomen.

---