Ingezonden persbericht

Sensistor benoemd Inventech tot distributeur

DORDRECHT, 20050216 -- Sensistor Benelux heeft Inventech Benelux BV uit Oosterhout aangesteld tot exclusief distributeur voor Nederland. Inventech gaat de lekdetectiesystemen van Sensistor, de H2000 en de draagbare versie de H2000-C, leveren.


Kasper Pols van Sensistor: "Inventech levert analytische instrumentatie voor het productieproces, laboratoria en onderzoeksafdelingen en beschikt over veel ervaring in deze voor ons belangrijke marktgebieden.
Voor de verschillende toepassingen zoals gasanalyse, gas- en vloeistoffiltratie, vocht-, dichtheid-, flow-, stof- en viscositeitmetingen en nu dan ook lekdetectie met behulp van de waterstofmethode, levert Inventech een breed assortiment aan apparatuur van diverse fabrikanten. In alle gevallen inclusief onderhoud, ondersteuning en kalibratie. Kortom een partner die van wanten weet."

Volgens Pols is het niet eenvoudig de redelijk conservatieve markt te overtuigen van een nieuwe methode waarbij een gasmengsel met waterstof als traceergas wordt gebruikt. Omdat de methode veel potentieel heeft zullen in samenwerking met de markt nieuwe toepassingsmogelijkheden worden ontwikkeld. Wat Sensistor betreft is voor lekdetectie en lekdichtheidtesten de waterstof-methode dé technologie. "Gezien de jarenlange marktervaring waarover Inventech beschikt en haar kennis van dit soort apparatuur en de toepassingen waarvoor zij zijn bestemd, is zij een uitstekende partij om mee samen te werken", aldus Pols.

A. Maassen van den Brink, directeur van Inventech is zeer tevreden met de uitbreiding met de producten van Sensistor: " Dit biedt ons de mogelijkheid om onze relaties een nog breder pakket te kunnen aanbieden. Diverse klanten van ons hebben al hun interesse getoond voor de unieke lekdetectie apparatuur van Sensistor".

H2000 productlijn
Binnen de Sensistor H2000 productlijn is rekening gehouden met een handig en compact apparaat welke speciaal ontwikkeld is voor lekdetectie en lekdichtheid controles in industriële omgevingen. De apparatuur is robuust, behoeft geen onderhoud en reageert extreem gevoelig op de kleinst denkbare hoeveelheden traceer-gas.

De H2000-C is de portable versie. Deze werkt ook op een accu, dus onafhankelijk van het elektriciteitsnet. De accu heeft een standtijd van minimaal vier uur en kan zonodig met behulp van een 24 Volts (vrachtwagen)accu of netstroom worden opgeladen. Inclusief draagtas weegt hij 6 kg.
De H2000 ontmaskert al 'lekstromen' van slechts 5x10-7 mbarl/s! De gevoeligheid kan binnen een zeer grote bandbreedte worden ingesteld.

Over Sensistor Technologies
Sensistor met het hoofdkantoor in Zweden ontwikkelt en produceert systemen voor lekdetectie en lekdichtheid controle met behulp van een veilig en goedkoop waterstof/stikstof gasmengsel. Dit traceergas heeft door zijn fysische eigenschappen vele voordelen ten opzichte van andere traceergassen. Met de nieuwe generatie intelligente lekdetectieapparatuur is de waterstofmethode hard op weg om een industrie-standaard te worden.

Sensistor oplossingen worden o.a. toegepast in de automobiel-, luchtvaart-, kunststof- en verpakkingsindustrie, universiteiten, onderzoekinstituten, koeltechniek en bij de productie van ventielen en kleppen e.d. Apparatuur van Sensistor wordt onder andere gebruikt bij bedrijven als Airbus, BASF, Bayer, BMW, Bosch, BP, Daimler Chrysler, Dometic, Dow Chemical, Festo, Ford, Opel, Porsche, Saab Aircraft, Siemens, Volkswagen, Volvo, Vrije Universiteit Amsterdam.




Ingezonden persbericht