Novib

Novib nieuwe partner van Pinkpop

Ontwikkelingsorganisatie Novib heeft een partnerovereenkomst met Pinkpop gesloten voor in principe drie jaar. Het oudste en grootste popfestival van Nederland biedt Novib prachtige kansen om in direct te komen met een potentiële, jonge, geïnteresseerde achterban. Novib wil vaker en zichtbaarder naar buiten treden dan in het verleden en zoekt daarvoor zoveel mogelijk steun onder jongeren.

Tijdens Pinkpop zal Novib nadrukkelijk aanwezig zijn, onder meer met een grote tent waarin een coole loungeruimte met een eigen dj, spandoeken, foldermateriaal etc. Novib-medewerkers zullen bezoekers van Pinkpop op een aansprekende en ludieke wijze benaderen met informatie over Novib en hen vragen om steun voor structurele armoedebestrijding. Dat kan zijn als donateur, maar ook in de vorm van een handtekening voor een bepaalde actie of als vrijwilliger. Onderzoek toont aan dat de meeste festivalbezoekers hiervoor openstaan en niet alleen voor de muziek komen.

Novib, die in 2006 vijftig jaar bestaat, streeft naar een rechtvaardige wereld zonder armoede. Dat betekent directe armoedebestrijding en de opbouw van een civiele samenleving in ontwikkelingslanden naast een krachtige lobby om onrechtvaardige economische verhoudingen in de wereld te wijzigen. Zonder andere handelspraktijken van Westerse landen en bedrijven is Novibâs ideaal onbereikbaar. Het is voor die lobby van groot belang dat Novib een grote en actieve achterban in Nederland kent. En jongeren zijn daarin belangrijk.

Novib is lid van Oxfam International, een groep van 12 hulp- en ontwikkelingsorganisaties die het ideaal van een rechtvaardige wereld zonder armoede met elkaar delen en daar samen aan werken. Bron: Novib, 16 februari 2005