Ingezonden persbericht

Persbericht: Adverteren in RSS-feeds mogelijk bij Blik op Nieuws

AMSTELHOEK, 20050216 -- Nieuwssite blikopnieuws.nl brengt als één van de eersten in Nederland de mogelijkheid om te adverteren binnen de aangeboden RSS-feeds. Dit is een nieuwe manier van adverteren en volgens kenners gaat RSS een grote groei in de toekomst tegemoet.


RSS staat voor 'Really Simple Syndication' en wordt veelal gebruikt door
nieuwssites. In een RSS-bestand staat standaard een kop en de link van het
nieuwsbericht. Via een programma (bijv. een RSS Reader) kan het RSS-bestand
worden ingelezen en zo kan de gebruiker van het nieuws de koppen snellen. Als de
persoon een kop interessant vindt, klikt hij op de link en wordt doorgestuurd naar het
originele nieuwsbericht op de nieuwssite.

Het RSS-bestand biedt ook de mogelijkheid om advertenties in te plaatsen. Dit is een
nieuwe mogelijkheid om te adverteren op internet en Blik op Nieuws is één van
de eersten die deze service aanbiedt in Nederland. Tussen de RSS headlines
kunnen advertenties geplaatst worden met een omschrijving en bestaat ook de mogelijkheid om een afbeelding toe te voegen.
Voor meer informatie verwijzen wij naar: www.blikopnieuws.nl/adverteren

Over Blik op Nieuws

Blik op Nieuws is een nieuwssite met een geheel eigen gezicht, waar de bezoeker in één oogopslag een overzicht van het binnenlandse nieuws onder ogen krijgt. Deze nieuwsonderwerpen lopen uiteen van voorpagina nieuws en regionaal nieuws tot achtergrond nieuws. Ook voor het nieuws op het gebied van Lifestyle, Auto, Sport, etc. kunt u bij ons terecht. En verder brengt Blik op Nieuws een echte 'Page Three-Girl'.
De opzet van de formule die Blik op Nieuws hanteert heeft als uitgangspunt een zo breed mogelijk publiek te bedienen door een zo breed mogelijk nieuws- en amusementsaanbod per dag aan te bieden, dat elke minuut een update ondergaat waardoor de actualiteit voor de kijker wordt gewaarborgd.

Daarbij werkt Blik op Nieuws o.a. nauw samen met het fotopersbureau FBF.NL dat Blik op Nieuws dagelijks voorziet van nieuwsfoto's.

Blik op Nieuws werkt met een centraal in Nederland gelegen hoofdredactie die naast de 12 provinciale nieuwsredacties in het land, ook de Sport-, Lifestyle-, Auto- en overige redacties aanstuurt.



Ingezonden persbericht