Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht: Wetenschapsagenda maart 2005

Inauguratie van Prof.dr. Mark J. Post benoemd in de Faculteit der Geneeskunde tot hoogleraar Vascular Physiology and Tissue Engineering.


Titel: Natuurlijke, super-natuurlijke en design slagaderen .

Vrijdag 04 maart 2005, 16.30 uur

Dr. Mark Post heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht waar hij in 1982 het artsexamen heeft voltooid. Na een korte periode als assistent Chirurgie, waarvan een deel als dienstplichtig militair, heeft hij promotie onderzoek gedaan in de pulmonale farmacologie, onder supervisie van prof AJ Porsius, Universiteit Utrecht.

Hij is gepromoveerd in 1989 en in datzelfde jaar werd hij aangetrokken door het laboratorium Experimentele Cardiologie onder leiding van prof C Borst, om een programma Vasculaire Biologie op te zetten. Van 1989 tot 1996 was dr Post gedetacheerd bij dit lab met een formele betrekking als senior onderzoeker bij het KNAW Interuniversitair Cardiologisch Instituut Nederland. In 1995 bracht hij een sabbatical door in het lab van dr M Simons, Harvard Medical School, Boston, om zich te verdiepen in moleculaire technieken in de Vasculaire Biologie. Na een periode parttime ICIN/Harvard, werd hij aangesteld als assistant professor bij Harvard Medical School en was werkzaam in het lab van dr Simons als Director of preclinical Research . In 2001, verplaatste hij zijn lab naar Dartmouth Medical School, Hanover, NH, en werd aangesteld als associate professor of Medicine and of Physiology. In Juli 2002, keerde hij terug naar Nederland om een 0.8 positie als professor of Vascular Physiology and Tissue Engineering bij de Universiteit Maastricht en een 0.2 positie als professor of Angiogenesis in Tissue Engineering bij de Technische Universiteit Eindhoven te aanvaarden. In Jan 2004 werd dr. Post benoemd tot voorzitter van de capgroep Fysiologie van de Universiteit Maastricht, gevolgd door benoeming als vakgroep hoogleraar.

Zijn research richt zich op angiogenese en collateraal vorming en op vaatwandgenezing na beschadiging.

Hans Hasker

Communicatie & Relatiebeheer

Universiteit Maastricht

Communicatie & Relatiebeheer

Bezoekadres: Bonnefantenstraat 2, Maastricht

Postadres: Postbus 616, 6200 MD Maastricht

Tel: +31 43 388 5229/5230 Fax: +31 43 388 5225

e-mail: hans.hasker@ssc.unimaas.nl

website: http://www.unimaas.nl