Ingezonden persbericht

In de pen voor de tram

De literaire protesttram rijdt - Cultuur tegen de culturele barbarij van de gemeente Amsterdam

Op de 4 zaterdagen in maart organiseert het Amsterdams Openbaar vervoer Museum AOM literaire rondritten met historisch materieel in het kader: In de pen voor de tram.

Aanstaande zaterdag 5 maart vanaf 12:00 uur tot 16:00 uur zal de tram via de route Paulus Potterstraat-Leidesplein/Leidsestraat-Dam (of indien niet mogelijk via CS)-Rokin-Munt-Rembrandtplein-Utrechtsestraat-Van Woustraat-Ceintuurbaan-Van Baerlestraat- Willemsparkweg, rondritten maken.

Om 14:00 uur stapt Theodor Holman op halte Jacob Obrechtstraat/ Willemsparkweg op de tram en zal zijn steun betuigen door voor te lezen uit eigen werk. Iedereen wordt uitgenodigd steun te betuigen door één of meer ritten mee te maken. Meerijden is gratis! Andere auteurs in maart: Karel Eijkman (19 maart) en Gerard Westerloo (26 maart). (*)

AOM

De Literaire Tram is een initiatief van de stichting Amsterdamse Openbaar vervoer Musea, een organisatie van vrijwilligers die de rijke geschiedenis van het openbaar vervoer in Amsterdam levend houdt. Het AOM beheert sinds 1987 een unieke collectie historische trams, bussen en IJveren en organiseert daarmee regelmatig ritten, zoals de Touristtram en het vervoer tijdens de Museumnacht. Gestreefd wordt naar een Amsterdams museum voor openbaar vervoer, waarin de historische collectie permanent kan worden getoond. Door huisvestingsproblemen wordt het AOM helaas ernstig in zijn voortbestaan bedreigd.

Meer info: http://www.literairetram.nl

* Programma en route onder voorbehoud

###

------------------------------