Ingezonden persbericht


Dronten 03-03-2005
Nog plaatsen beschikbaar voor Franse avond

Op zaterdag 5 maart organiseert XL De Ateliers, Amstel 58 te Dronten een Franse avond. Het programma start om 17.00 uur en duurt tot ca. 23.00 uur.

Idee achter een thema avond is om een bepaald thema van diverse kanten te belichten. Zo komen diverse kunsten aan bod op dezelfde avond die in dit geval dus allen met Frankrijk te maken hebben. Tijdens deze avond, kunt u onder het genot van een heerlijke Franse maaltijd genieten van impressies van al het goede dat Frankrijk te bieden heeft.

De avond kent eigenlijk vier onderdelen.
Als eerste zal Erik Kaper, geschiedenisdocent van het Almere College te Dronten, maar bovenal Frankrijk en Parijs kenner, een lezing houden over kunst en cultuur in Parijs door de eeuwen heen. Kaper is vele malen in Parijs geweest. Hij heeft meerdere malen groepen door Parijs geleid en kan op een meesterlijke wijze vertellen over zijn ervaringen en over Parijs zelf.
Ook zal Kaper meer vertellen over de Kunstreis naar Parijs, die XL Het Reishuis tijdens het paasweekeinde van 25-27 maart organiseert. Na de lezing is het tijd voor eten. Een heerlijke Franse maaltijd zal voor u bereid worden. Onder het genot van Franse wijn geniet u van dit diner, met op de achtergrond Franse muziek, begeleid door dvd presentaties op groot scherm.
Na het diner wordt de Franse film Camille Claudel vertoond. Een indrukwekkende film over het leven van de minnares van kunstenaar Rodin. De Franse regisseur Bruno Nuytten heeft het levensverhaal van Camille Claudel verfilmd met het gelijknamige boek van Reine-Marie Paris als uitgangspunt.

De prijs voor deze Franse avond is Euro 25,- Bij deze prijs is het volgende inbegrepen: welkomstdrankje, lezing, diner, koffie en thee en de film. Leden van XL Het Fimhuis betalen 22,- p.p. en deelnemers aan de reis naar parijs 17,50.

Indien u belangstelling heeft om deze unieke avond mee te maken wordt u aangeraden snel te reserveren, momenteel zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Reserveren kan onder nummer 0321-336304. U kunt ook reserveren op de site van XL De Ateliers: www.xldeateliers.nl. Overigens vindt u daar ook meer informatie over deze avond.

We hopen u te ontmoeten op 5 maart.

Met vriendelijke groet,

John Hagel.
Stichting XL De Ateliers

De Amstel 60
8253PC Dronten
tel: 0321-336304
Fax: 0321-336295
Email: info@xldeateliers.nl
website: www.xldeateliers.nl