1e persbericht van zaterdag 5 maart 2005

Eindhoven 05-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist zonder rijbewijs rijdt door na aanrijding

Zaterdag om 1.55 uur is op de Remichweg een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij ongeveer een halfuur daarvoor op de Verwerstraat als bestuurder van een auto een geparkeerde auto had aangereden. Daarna was de bestuurder doorgereden. Getuigen hadden het kenteken genoteerd en gaven dat door aan de politie. De auto was van een 61-jarige Eindhovenaar. Zijn 24-jarige zoon had de auto zonder zijn toestemming meegenomen. Na de aanrijding had de zoon de auto weer voor de deur geparkeerd en was weggegaan. Hij bleek op de Remichweg bij een kennis te zijn. Daar is hij aangehouden. Hij had geen rijbewijs en hij bleek ook nog gedronken te hebben. Zijn promillage was ruim 1,65. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding.

Eindhoven: Drietal aangehouden na vernieling auto

Op de Tivolilaan zijn zaterdag om 2.30 uur drie Eindhovenaren van 39, 35 en 31 jaar oud aangehouden. Volgens getuigen zouden de mannen op de kruising Tivolilaan Heezerweg een geparkeerde auto hebben vernield. Van de auto was een ruit vernield, de ruitenwissers verbogen en er waren deuken in de auto getrapt. De twee vrouwen die bij de mannen waren zijn na verhoor naar huis gestuurd, de drie verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man sticht brand in eigen woning

Een 47-jarige Eindhovenaar is zaterdag om 4.30 uur in zijn woning aan de Hof van Eden aangehouden. Hij had een brandje gesticht in zijn eigen woning. Het brandje viel mee, maar de man was erg in de war. De crisisdienst van het Riagg heeft de man geschouwd. De verdachte is met een inbewaringstelling in een ziekenhuis opgenomen.

Best: Jongen na opgeven valse naam aangehouden

Op de Oirschotseweg is zaterdag om 0.20 uur een 17-jarige jongen uit Best aangehouden. Hij kreeg op de Oirschotseweg een bekeuring omdat hij geen licht op de fiets had. Hij gaf een valse naam op en legitimeerde zich met een OV-jaarkaart die vervalst bleek te zijn. De jongen wist zich los te rukken en vluchtte. Via zijn voetsporen in de sneeuw kon hij later achterhaald worden. Hij bleek ook nog een CJP-pas op een andere naam bij zich te hebben. De jongen is voor onderzoek de cel ingegaan.

Bakel: Twee verdachten schietpartij aangehouden

Na een schietpartij in een horecagelegenheid aan de Dorpssraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee Helmonders van 20 en 18 jaar oud aangehouden. De politie kreeg rond 23.50 uur de melding van de schietpartij. De daders waren weg toen de politie bij de zaak aankwam. In de zaak was een 21-jarige man uit Heerlen met een schotwond in de arm en een 22-jarige man uit Deurne die een hoofdwond had. De 22-jarige gewonde was met een honkbalknuppel geslagen. Beide gewonden zijn in het ziekenhuis opgenomen. Getuigen noemden namen van de daders en na een zoektocht kon om 0.20 uur op een parkeerterrein aan het Nuijenseind de 20-jarige verdachte aangehouden worden. Om 2.50 uur is de andere verdachte in zijn woning in Helmond aangehouden. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten. De politie onderzoek wat er precies in de horecagelegenheid is gebeurd.

Helmond: Inbraak

Vrijdag tussen 8.00 en 21.30 uur is ingebroken in een woning aan de Suurhoffstraat. Aan de achterkant van de woning is een raam opengebroken. Uit de woning verdween geld, ongeveer 350 euro. Uit het niet afgesloten tuinhuisje in de tuin werden een boormachine en een schuurmachine gestolen.