Politie Zeeland


---

O-1227-2005 Gezamenlijke alcoholcontrole Midden/West Brabant en Zeeland.
Gisteravond is een alcoholcontrole uitgevoerd door de politie Zeeland, dat is op zich niet zo bijzonder, want dat gebeurt wel vaker, maar dit keer was er een samenwerkingsverband met de politieregio Midden en West Brabant.
De Tholense Brug werd afgezet, zodat alle verkeer dat Tholen in en uitging op het gebruik van alcohol werd gecontroleerd. Ook waren er medewerkers van 3VO bij de controle aanwezig. Zij deelden informatiefolders en "BOB"-sleutelhangers uit. In totaal werden er 680 blaastesten uitgevoerd. Twee bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed van drank. Zij kregen beiden een bekeuring en een rijverbod van twee uur.

O-1228-2005 Ongeluk in de tunnel
Een 25-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen was gistermiddag zeer onfortuinlijk.
Zij reed, omstreeks 16.10 uur, door de Westerscheldetunnel. Zij was op weg naar de garage om haar auto in te ruilen. De vrouw raakte, door het gladde wegdek, in een slip en verloor de macht over haar stuur. Zij kwam tegen een middengeleider tot stilstand. Hierdoor raakte haar auto licht beschadigd aan de voorzijde. Vervolgens reed er een bedrijfsbusje achterop haar voertuig, waardoor dit ook aan de achterzijde beschadigde. De vrouw kon haar weg naar de garage wel gewoon vervolgen.
Op diezelfde plek raakten nog twee bestuurders in een slip en zij belandden, eveneens via een middengeleider, in de rechterberm. Ook deze auto's liepen niet zoveel schade op dat zij hun weg zelf niet konden vervolgen. Persoonlijk letsel deed zich niet voor.

O-1229-2005 In de slip
Op de A58, ter hoogte van Goes, heeft gistermiddag rond 16.50 uur, een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.
Een 32-jarige automobilist uit de gemeente Borsele raakte, als gevolg van gladheid op de weg, in een slip en verloor de macht over zijn stuur. De auto belandde in een sloot en moest worden weggesleept door een takelbedrijf. Persoonlijk letsel deed zich niet voor.

W-1230-2005 Auto vernield door sneeuwballen
Omstreeks 22.28 uur gisteravond is een auto, die reed tussen Koudekerke en Middelburg, vernield.
De auto, van een 37-jarige Vlissinger, werd met sneeuwballen bekogeld door een groepje jongeren. Hierdoor kwam er een deuk in de auto. Een schadebedrag is nog niet bekend.

O-1231-2005 Onder invloed, Rilland
In de Haltestraat in Rilland is vannacht rond 00.00 uur een 26-jarige man uit de gemeente Reimerswaal betrapt op het rijden onder invloed.
Uit een blaastest bleek dat de man bijna twee maal zoveel had gedronken dan is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring.

W-1232-2005 Onder invloed, Oostkapelle
Een 39-jarige man uit de gemeente Veere is vannacht rond 00.15 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed in zijn auto over de Domburgseweg in Oostkapelle. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van een uur.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.