Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht 05-03-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Wangedrag scholieren in bus

WOERDEN - Omdat baldadige jeugd het vervoer in een bus onveilig maakte, week de buschauffeur vrijdagochtend omstreeks 08.15 uur van zijn normale route af en reed naar het politiebureau. Hij vond het niet verantwoord verder te rijden.

Omdat de jeugd niet wilde meewerken aan het onderzoek, was het voor de politie niet mogelijk vast te stellen wie degenen waren die het wangedrag hadden vertoond. Daarom werd besloten dat iedereen in de bus moest blijven en werden de namen van alle inzittenden genoteerd. In overleg met de buschauffeur en de twee toezichthouders in de bus werd besloten dat de inzittenden niet verder werden vervoerd.

De ouders van de scholieren hebben inmiddels een brief ontvangen waarin zij op de hoogte worden gesteld van het incident.

Overlast

MIJDRECHT - Een 23-jarige man werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.30 uur aangehouden nadat hij voor overlast had gezorgd in een horecagelegenheid aan het Hofland.

Omstreeks 01.45 uur werd de man wegens baldadig gedrag uit de gelegenheid gezet met de mededeling dat hij deze nacht niet terug mocht komen. Toen hij dat drie kwartier later toch deed en weigerde te vertrekken, werd hij door agenten aangehouden.

De Mijdrechter wordt verdacht van het niet voldoen aan een bevel en tevens van het beledigen van de agenten.

Auto vernield

BREUKELEN Twee mannen uit Breukelen, 20 en 21 jaar oud, werden in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.40 uur aangehouden omdat zij tijdens een stoeipartij in de sneeuw twee autospiegels hadden vernield, door elkaar daar tegen aan te gooien.

De jongemannen werden meegenomen naar het bureau en voor verhoor ingesloten.

Verkeerscontrole

BREUKELEN Op de Rijksweg A-2 werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een verkeerscontrole gehouden tussen 19.00 uur en 02.00 uur.

Ook het KLPD en de douane namen deel aan de controle waarbij in totaal 42 strafbare feiten werden geconstateerd.

In vijf autos werden drugs aangetroffen. In twee autoss waren dit soft drugs (weed en hash) en in drie voertuigen werden hard drugs aangetroffen (194 xtc pillen, speed).

Op verkeersgebied werden twaalf automobilisten werden bekeurd omdat zij geen rij- of kentekenbewijs konden tonen en zes omdat hun verlichting niet in orde was. Verder werden er boetes uitgedeeld voor onder meer te gladde banden, het niet dragen van de autogordel en het verlopen van de APK.

Tegen alle overtreders van deze strafbare feiten werd proces-verbaal opgemaakt.