Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht 05-03-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Onder invloed

UTRECHT Op de Europalaan werd een 21-jarige Utrechter betrapt op het rijden onder invloed. De man reed over de groenstrook en werd gestopt. Agenten roken alcohol en de man blies 500 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Op het Zandpad werd zaterdagochtend omstreeks 05.30 uur een 29-jarige man uit Nieuwegein aangehouden wegens het rijden onder invloed.

De man blies 535 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Auto in sloot

UTRECHT Een dronken bestuurder reed in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.30 uur zijn auto in de sloot langs de Hof ter Weydeweg. De 26-jarige Utrechter wist zichzelf uit de auto te bevrijden.Hij verklaarde aangereden te zijn door een passerende auto waardoor hij naar rechts was uitgeweken en zo op zijn dak in de sloot terecht was gekomen.

Van de man werd een blaastest afgenomen, hij blies 710 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

De auto werd uit het water getakeld en bleek geen schade te hebben.

Alcoholcontrole

DE MEERN- Op de Veldhuizerweg hield de politie vrijdagavond een alcoholcontrole. Er werden 179 mensen gecontroleerd. Een van hen bleek teveel te hebben gedronken: 460 ug/l. Tegen deze persoon, een 36-jarige man uit Vleuten, is proces-verbaal opgemaakt.

Sneeuwballen

UTRECHT - Drie mannen uit Vianen (15, 25 en 27 jaar oud) werden vrijdagavond omstreeks 21.00 uur aangehouden op de Draaiweg.

De politie kreeg de melding dat er met een vuurwapen werd gedreigd door de mannen omdat zij boos waren dat er sneeuwballen tegen hun auto waren gegooid.

De drie werden met een speciale procedure uit de auto gepraat omdat er sprake zou zijn van een vuurwapen.

Het wapen werd niet aangetroffen en de drie verdachten werden in vrijheid gesteld.

Uitslaande brand

UTRECHT Vrijdagavond omstreeks 20.50 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er uitslaande brand was in een woning aan de Eykmanlaan.

De bewoonster, een 76-jarige vrouw was door een 25-jarige buurman uit haar woning gehaald. Zij werd opgevangen bij buren en daar behandeld door ambulancepersoneel.

Diverse woningen werden uit voorzorg ontruimd en de weg werd afgezet voor doorgaand verkeer.