Politie Groningen

Persberichten zaterdag 5 maart 2005

provincie Groningen 05-03-2005 -

Musselkanaal: lastige winkeldieven
Een beveiligingsbeambte betrapte vrijdagmiddag bij een drogist in de Marktstraat in Musselkanaal een 24 jarige vrouw en een 35-jarige man op het wegnemen van meerdere tubes tandpasta. Bij de ontdekking verzette de man zich en er ontstond een worsteling. Beide verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: aanhoudingen
Op aanwijzen van een getuige hield de politie vrijdagnacht in de Landstraat een 19-jarige jongen uit Delfzijl aan als verdachte voor het aanbrengen van graffiti op diverse panden. De graffiti pieces waren met een blauwe stift aangebracht. De jongen is naar het politiebureau gebracht voor nader verhoor. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Op de Oude Schans werd vrijdagavond een 14-jarige jongen uit Delfzijl aangehouden voor het vernielen van een autoantenne. De jongen bleek onder invloed van alcohol en is overgedragen aan zijn ouders. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Sint Annen: aanrijding tussen twee autos
Op de kruising van de afrit van de N46 met de Bedumerweg in Sint Annen vond vrijdagmiddag een aanrijding plaats tussen twee automobilistes. Een automobiliste uit Bedum (leeftijd op dit moment onbekend) wilde op de kruising rechtdoor rijden en zag kennelijk een van links komende 25-jarige automobiliste uit Bedum over het hoofd. De 25-jarige vrouw zat enigszins bekneld in haar auto en werd door de brandweer bevrijd. Zij is met een vermoedelijke wervelfractuur naar het ziekenhuis gebracht. Twee inzittenden in haar wagen bleven ongedeerd. De andere automobiliste werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Verkeerscontroles
Op het Beneden Oosterdiep in Veendam werd vrijdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 389 passerende voertuigen reden er 31 boven de limiet van 50 km per uur (8 %). Hoogste geconstateerde snelheid bedroeg 72 km per uur. Op de A7 en N33 werden twee vrachtwagens die stro vervoerden gecontroleerd. Hoogte en breedte van de lading was niet conform de voorschriften en proces-verbaal werd uitgeschreven. Verder werden vier bekeuringen uitgedeeld voor het niet handsfree bellen.

Groningen: stroomstoring in stad Groningen
Het zuidelijk deel van de binnenstad tot aan de diepenring en het bedrijventerrein Zuid-Oost tot aan Engelbert toe heeft vrijdagnacht te kampen gehad met een stroomstoring. De storing begon rond 00.45 uur en vanaf 02.15 uur werd door de stroomleverancier de stroom geleidelijk weer bijgeschakeld. De hulpdiensten kwamen gelijk in actie maar van grote problemen of incidenten is geen sprake geweest. De politie posteerde op diverse plekken in het getroffen gebied eenheden. Een aantal horecagelegenheden werden in overleg met de ondernemers gesloten waarop het uitgaanspubliek rustig naar buiten ging. De officier geneeskundig nam contact op met instanties zoals thuiszorg, doktersdienst en een verzorgingstehuis maar daar bleken geen problemen. Bij de brandweer kwamen zon twintig automatische brandmeldingen binnen die goed konden worden afgewerkt. Enkele kwetsbare bedrijven in het gebied werden gewaarschuwd dat de elektrische stroom was uitgevallen. Na het herstel van de stroomvoorziening hervatte het nachtelijke leven zijn normale gang.

Groningen: twee autokrakers opgepakt
De politie hield vrijdagnacht op de Jaltadaheerd twee Poolse mannen, 19 en 22 jaar, aan op verdenking van inbraak in vier geparkeerde autos. De agenten kregen de melding dat de twee mannen zich verdacht ophielden bij geparkeerde autos. Uit sporen in de sneeuw bleek dit inderdaad. Van verschillende autos was ook sneeuw van de ramen afgeveegd. De mannen werden verderop de Jaltadaheerd op heterdaad bij het openbreken van een wagen betrapt. Zij probeerden weg te vluchten maar konden na een achtervolging te voet worden opgepakt. Ze hadden een tas bij zich met daarin vijf autoradios. Bij vier geparkeerde autos werd geconstateerd dat de deurstijl was verbogen. De beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: snelheidscontrole
Op het Hoendiep (50 km) werd vrijdagmiddag een radarsnelheidcontrole gehouden. Van de 616 passerende voertuigen reden er 69 te hard. Hoogst gemeten overtreding, 76 km per uur.

Groningen: man (39) aangehouden voor bedreiging
Een 39-jarige man uit Groningen werd vrijdagmiddag in de Kostersgang aangehouden voor bedreiging. De man had amok gemaakt in een opvanghuis en bedreigde op straat een andere bezoeker. Hij werd met pepperspray bespoten en na het bureau gebracht. Daar is hij eerst ter ontnuchtering ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.