Eemland zuid, 10.25 uur

Utrecht 05-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland

Ruzie op school

AMERSFOORT Vrijdagmiddag rond 15.20 uur kregen op een school aan de Liendertseweg een 14-jarig meisje, scholiere van de school, en een 16-jarige jongen ruzie. Er werden een paar klappen uitgedeeld en het meisje werd met een mesje in haar hand gestoken en liep hierdoor een lichte verwonding op. De jongen is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hij is in verzekering gesteld.

Beroofd van portemonnee

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 28-jarige inwoner van Leusden beroofd van zijn portemonnee. De man werd rond 00.45 uur door een nog onbekend gebleven persoon aangesproken en meegelokt naar een steegje. Daar stond nog een tweede dader met een bivakmuts op. De Leusdenaar werd in zijn gezicht geslagen. Nadat de twee de portemonnee van het slachtoffer te pakken hadden renden zij weg. De man raakte door de beroving gewond aan zijn gezicht.

De recherche is op zoek naar de daders en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid via telefoonnummer 0900-8844.

Het signalement van de daders luidt als volgt:

Dader 1:

Jongeman in de leeftijd van 17 20 jaar, mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst, donker haar, tenger postuur en smal gezicht, lengte 1.75 1.80 m, kleding: lichtkleurige spijkerbroek, grijskleurige capuchonsweater.

Dader 2:

Man met gezet postuur, lengte 1.75 1.80 m, kleding: zwart bomberjack, spijkerbroek en bivakmuts.

Rijbewijs ingenomen

AMERSFOORT Vrijdagavond rond 23.15 uur vloog een 39-jarige inwoner van Amersfoort op de Outputweg uit de bocht en kwam met zijn voertuig tegen een boom tot stilstand. De politie controleerde de automobilist op het gebruik van alcohol en bracht hem over naar het politiebureau. De Amersfoorter bleek teveel alcohol te hebben gedronken, hij blies 690 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. De man liep door het ongeval lichte verwondingen op.

Verkeerscontroles

STOUTENBURG Vrijdag controleerde de politie van 08.00 tot 08.30 uur en van 16.00 tot 16.45 uur op de Stoutenburgerlaan of verkeersdeelnemers zich aan de geslotenverklaring hielden. In totaal negeerden elf personen de geslotenverklaring en kregen een bekeuring. De geslotenverklaring geldt op bepaalde tijdstippen om sluipverkeer tegen te gaan.

WOUDENBERG Vrijdag schreef de politie op de Voskuilerdijk drie bekeuringen uit voor het negeren van een geslotenverklaring. De verkeerscontrole vond plaats van 17.00 tot 17.30 uur.

AMERSFOORT Vrijdagavond controleerden politieagenten op de Liendertseweg om 22.05 uur een 22-jarige automobilist uit Soest. De apk van het voertuig was verlopen en ook had de man een rijontzegging. Het rijbewijs van de Soester is ingevorderd en proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.