Politie Gelderland-Zuid

Bedrijfspand gedeeltelijk in vlammen

Neerijnen 05-03-2005 - (01)

Vrijdagmiddag omstreeks 16.45 uur brak er brand uit in een bedrijf aan de Waaldijk in Opijnen, gemeente Neerijnen. Een deel van het pand ging verloren, niemand raakte gewond.

Voor de buswerkzaamheden van de brandweer is geruime tijd de Waaldijk voor het overige verkeer afgesloten door de politie. In verband met de mogelijkheid dat asbestdeeltjes waren vrijgekomen als gevolg van de brand, heeft de politie met hulp van geluidswagens, inwoners van Opijnen dringend verzocht ramen en deuren gesloten te houden.

Na technische metingen van de brandweer bleek dat een minder schadelijke vorm van asbest was vrijgekomen en de schadelijke stoffen zich beperkten tot het bedrijfsterrein. Hierop is de inwoners bekend gemaakt dat het mogelijke risico was afgenomen. Niemand is gewond geraakt bij de brand.

De brandweer heeft acht blusvoertuigen, twee hoogwerkers en verschillende ondersteunende voertuigen ingezet. Diverse omliggende brandweerkorpsen hebben daarbij geholpen. Door de politie zijn een zestal eenheden ingezet voor openbare orde, ter ondersteuning van de werkzaamheden van de brandweer. Naar de oorzaak van de brand en de mate van verontreiniging wordt nader onderzoek ingesteld. De gemeente Neerrijnen neemt maatregelen om de mogelijke verontreiniging te verhelpen