Politie Zeeland


---

O-1233-2005 Aangehouden na "sneeuwpret"
Twee jongens (van 17 en 16 jaar) afkomstig uit Zierikzee en Burgh Haamstede, zijn vannacht rond 00.52 uur aangehouden.
Zij werden ervan verdacht een ruit te hebben ingegooid met een sneeuwbal. Beiden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij werden verhoord. Een van de jongens, de 16-jarige uit Burgh Haamstede, bekende de ruit, min of meer per ongeluk, te hebben vernield. Hij gaat de schade vergoeden.

O-1234-2005 Onder invloed op de bromfiets
Een 25-jarige bromfietser uit de gemeente Reimerswaal is op de N289 betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed, omstreeks 01.15 uur, over voornoemde weg toen hij staande gehouden werd door agenten en een blaastest moest ondergaan. Uit de test bleek dat hij twee maal zoveel had gedronken dan is toegestaan. Hiervoor kreeg de man eenrijverbod en een bekeuring. Ook bleek dat de man nog wat onbetaalde boetes had openstaan. Deze kon hij niet betalen, daarom is de brommer van de man achtergebeleven op het bureau. Hij krijgt deze weer terug als hij zijn boetes betaald heeft.

Z-1235-2005 Onder invloed, Clinge
In Clinge is een 45-jarige man uit de gemeente Hulst betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed over de 's-Gravenstraat in Clinge, omstreeks 01.33 uur, toen hij een blaastest moest ondergaan. Uit de test bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een bekeuring mee naar huis.

O-1236-2005 Stoer
Een 24-jarige man uit Heinkenszand reed vannacht rond 01.56 uur over de Van Hertumweg in Goes toen hem een politieauto passeerde.
De man vond het nodig om zijn middelvinger op te steken naar de agenten in de auto. De man werd aangehouden en moest, voor verhoor, mee naar het bureau. Onderweg daar naar toe bleef de man de agenten beledigen, op een gegeven ogenblik zag de man in dat hij op deze manier niet echt verder kwam en toen begon hij zijn excuses te maken. Toen was het helaas te laat. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

W-1237-2005 Baldadigheid
Een 34-jarige man uit Arnemuiden is vannacht, rond 02.40 uur aangehouden op de Markt in Middelburg.
De man had sneeuwballen tegen een politieauto gegooid. Hij had hiervoor een waarschuwing gehad dit niet meer te doen. Toen de agenten wilden wegrijden gooide de man echter weer een sneeuwbal tegen de auto. Hij moest mee naar het bureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-1238-2005 Vechtpartij Goes
In een horeca-gelegenheid aan de Oude Vismarkt in Goes is vannacht rond 03.30 uur een vechtpartij ontstaan.
Naar aanleiding van die vechtpartij werden twee mannen uit de horeca-gelegenheid gezet. Zij wilden echter weer naar binnen maar werden tegengehouden. Hierop bedreigden zij degene die hen tegenhield met de dood. Beide mannen, afkomstig uit Goes en Vlissingen, werden door de politie aangehouden op aanwijzingen van getuigen. Beide mannen, van 25 en 22 jaar oud, zijn ingesloten en worden vandaag verder verhoord.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.