Politie Zeeland


---

O-1239-2005 Eenzijdig ongeval, Kapelle
Op de A58, ter hoogte van Kapelle, heeft vannacht rond 04.53 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.
Vermoedelijk door de gladheide, raakte de, 38-jarige, bestuurder van een personenauto in een slip en kwam tot stilstand in de, naast de weg gelegen, sloot. De auto moest door een takelbdrijf uit de sloot getakeld worden. Gelukkig kon de man hierna zelf zijn weg naar zijn woonplaats, Bergen op Zoom, weer vervolgen.

Z-1240-2005 Onder invloed, Hulst
Op de Tivoliweg in Hulst is vannacht, rond 05.22 uur, een 29-jarige man uit de gemeente Hulst, betrapt op het rijden onder invloed.
Uit een blaastest, die de man moest ondergaan, bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.

O-1241-2005 Aanrijding met gasschakelkast, Kamperland
Door een eenzijdig ongeval op de kruising Nieuweweg met de Sophiaweg te Kamperland is op zaterdagmorgen om ca. 06:00 uur een reduceerkast van de middeldruk-aardgasleiding van Delta NV beschadigd geraakt.
Hierdoor stroomde het aardgas vrij uit de buitenlucht in. Door de brandweer zijn metingen verricht in de omgeving en zijn ism politie de omgeving en toegangswegen afgezet om eventuele ontsteking te voorkomen. In overleg met monteurs van het nutsbedrijf is door de brandweer de gastoevoer afgesloten, waarna om ca. 8:35 het incident onder controle was en tevens het gevaar geweken. Één woning is hierdoor van het aardgasnet afgesloten geweest. Om 11:00 uur was Delta NV klaar met het repareren van de leiding en is de woning weer aangesloten op het aardgasnet.
Doordat de plaats van het ongeval ver buiten de bebouwde kom van beide kernen lag is er aan de hand van de metingen géén gevaar geweest voor de volksgezondheid.Door een takelbedrijf is de auto van de kast afgesleept. De bestuurder van de auto, een 20-jarige jongen uit de gemeente Noord Beveland, is door de politie aangehouden. Hij wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden. Op dit moment wordt hij nog verhoord. De jongen moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij zoveel had gedronken dat hij een rijverbod van vijf uur kreeg opgelegd. De politie gaat bekijken of de jongen nog wel geschikt is om zijn rijbewijs te behouden, hij heeft namelijk al vaker onder invloed in een auto gereden. (Dit bericht is gemaakt in samenwerking met de brandweer Veere/Noord Beveland)
Z-1242-2005 Inbraak in woning
Op de Boulevard de Wielingen in Cadzand is ingebroken in een woning.
Gisterochtend omstreeks 10.24 uur werd de inbraak ontdekt. Uit de woning is o.a. een televisie weggenomen. In de woning werden diverse vernielingen aangericht.
O-1243-2004 Getuigen gezocht van gevaarlijk rijgedrag
Omstreeks 06.55 uur gistermorgen wilde een Thoolse automobilist invoegen op de Thoolse Brug.
Als uit het niets verscheen daar echter een personenauto die hem met een extreem hoge snelheid inhaalde. Tijdens deze inhaalmanoeuvre nam de bestuurder van de auto een paar signaleringskegels mee. Even verderop haalde de bestuurder nog een vrachtwagen in, in een mistbank. Tegenliggers konden ternauwernood een aanrijding voorkomen. De Thoolse automobilist probeerde de bestuurder tot stoppen te dwingen. Deze gaf hier echter geen gehoor aan en probeerde de Tholenaar, met zijn auto, te rammen. Hierdoor kwam de Tholenaar op de linkerweghelft terecht en kreeg een aanrijding met een tegenligger. De auto ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van Halsteren. De politie zoekt getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844, of zich melden op het politiebureau in Tholen.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.