Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 5 maart 2005

Alkmaar 05-03-2005 - 15.00 uur

Vrouw mishandeld

Schagen, vrijdag 4 maart 2005.

Vrijdagmiddag tussen 13.00 en 13.30 uur werd een 19-jarige vrouw uit Schagen door een vrouw en een meisje mishandeld. Bij de twee vrouwen bevond zich nog een oudere vrouw. Dit gebeurde op de Langestraat. Het slachtoffer had kort daarvoor woorden gehad met de twee daders in verband met het parkeren van een auto. Terwijl zij stond te wachten voor een winkel werd zij aan haar haren getrokken door de jongste van de twee daders een ongeveer 16-jarige meisje. Het slachtoffer kwam ten val en werd, liggend op de grond werd zij geschopt en geslagen. Hierbij raakte de vrouw gewond aan haar rug en gezicht. Door tussenkomt van twee voorbijganger werd het schoppen en slaan gestaakt. Hierna verdwenen de drie vrouwen. De politie stelt een onderzoek in naar hun identiteit.

Diefstal auto.

Hoorn, vrijdag 4 maart 2005.

Tussen woensdag 2 en vrijdag 4 maart werd een personenauto gestolen vanaf de Waterman. Het gaat om een auto van het merk Opel, type Kadett Hatchback. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken PV-86-FL.

Twee mannen aangehouden in auto met gestolen goederen

Alkmaar, vrijdag 4 maart 2005.

Vrijdagmiddag werden twee mannen van 28 jaar en afkomstig uit Hoorn en Purmerend, aangehouden op de Nieuwe Schermerweg. Tijdens een controle werden goederen in de auto waarin zij zaten aangetroffen, waaronder een computer en een flatscreen scherm, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. In de auto lag een invalidenparkeerkaart waarvan bleek dat die enkele weken geleden was gestolen. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politie bureau. Bij één van hen werden een aantal bolletjes met harddrugs aangetroffen. Deze zijn, evenals de aangetroffen goederen in de auto, in beslag genomen. Beide mannen zijn in de loop van de vrijdagavond weer in vrijheid gesteld.

Autobestuurder gewond na eenzijdig ongeval

Westwoud, vrijdag 4 maart 2005.

Vrijdagmiddag kort na 17.00 uur, vond een éénzijdig ongeval plaats op het Binnenwijzend tussen Dr. Wijtemalaan en de Nieuweweg. Vermoedelijk door plaatselijke gladheid verloor een 30-jarge bestuurder van een personenauto uit Oosterblokker de macht over het stuur. Hij raakte in een slip en belandde vervolgens tegen een boom. De bestuurder raakte bij deze aanrijding gewond aan zijn nek. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen.

Kordaat optreden voorbijgangers redt drenkeling het leven

Den Helder, vrijdag 4 maart 2005.

Vrijdagavond omstreeks 18.15 uur werd een 37-jarige inwoner van Den Helder door twee voorbijgangers uit het water van de Handelskade gehaald. De drenkeling, was door tot nu toe onbekende oorzaak, op het moment dat hij op zijn daar gelegen schip wilde stappen, te water geraakt. Een voorbijganger hoorde zijn hulpgeroep. Hij zag dat het slachtoffer zich ternauwernood aan de schroef van zijn schip vast kon houden. Samen met een andere voorbijganger wisten zij de man op het droge te krijgen. Een reddingsactie die niet van gevaar onbloot was gezien de hoogte van de kademuur (± 2 meter). Het slachtoffer is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder waar hij is opgenomen.

Jonge autobestuurder moet rijbewijs inleveren

Hoorn, vrijdag 4 maart 2005.

Vrijdagavond raakte een 20-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoorn zijn rijbewijs kwijt na het uithalen van vreemde/gevaarlijk capriolen. De verdachte reed over de Zwaagmergouw toen surveillerende zagen dat de man regelmatig aan de handrem van zijn auto trok en vervolgens in een slip raakte. Op de kruising met de Torenwachter/Poortwachter botste hij hierbij tegen een trottoirrand. Even verderop op de kruising Zwaagmergouw/Blokmergouw raakte hij wederom in een slip en na een schuiver van 180° kwam hij op een verkeersheuvel tot stilstand. Hierop is de bestuurder staande gehouden.

Twee mannen aangehouden na mishandeling

De Goorn, zaterdag 5 maart 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee jongens van en 19 en 21 jaar respectievelijk wonende in De Goorn en Beets aangehouden. De twee hadden kort daarvoor een 26-jarige man in De Goorn mishandeld nadat deze een opmerking had gemaakt over het rijgedrag van de 21-jarige. Deze was met zijn auto tegen een hekwerk van het slachtoffer gereden. Toen deze daar iets van zei werd hij geschopt en geslagen. De twee mannen konden kort daarop worden aangehouden op de Goorn. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten. Bij onderzoek bleek dat de autobestuurder alcohol had gedronken. Hij blies 410 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Sneeuwval breekt inbreker op

Den Helder, zaterdag 5 maart 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Van Galenstraat. De bewoner ontdekte vanmorgen even voor 05.00 uur dat onbekenden in de woning waren geweest terwijl men sliep. Het is niet duidelijk hoe de dader in de woning is gekomen. Mogelijk heeft hij gebruik gemaakt van een valse sleutel. Vanuit de woning werden diverse goederen zoals een laptop computer, een digitale camera, een aantal mobiele telefoons en geld weggenomen. De vers gevallen sneeuw brak de inbreker op. De politie kon het voetspoor van de dader in de vers gevallen sneeuw volgen. Via de Van Galenstraat, Kerkgracht, het Helden der Zeeplein liep het spoor in de richting van de Theodorus Rijkersstraat. Het spoor eindigde bij een woning aan de Cornelis Ditostraat. Daar werd een minderjarige aangehouden. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Bromfietser onder invloed van alcohol

Schagen, zaterdag 5 maart 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 34-jarige bromfietser uit Barsingerhorn aangehouden op de Beethovenlaan. Bij controle bleek dat de man een grote hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij blies namelijk 1175 ug/l.! Dat is ruim vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Schapen gewond door bijtende hond

Den Hoorn, zaterdag 5 maart 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een tot nu toe onbekende hond een aantal schapen verwond die in een weiland liepen aan de Westerweg. De eigenaar van de dieren ontdekte de verwondingen vanmorgen. Van één schaap was een oor afgerukt. Een andere dier was ernstige gewond aan zijn snuit en een derde schaap was eveneens gewond aan een oor. Volgens de eigenaar moet het één en ander hebben plaats gevonden tussen vrijdagavond 23.00 uur een zaterdagmorgen 03.30 uur. Gezien de aangetroffen sporen gaat men er van uit te doen te hebben met een grote hond. Eventuele getuigen of mensen die menen te beschikken over informatie die kan leiden tot de identiteit van de hond of de eigenaar daarvan, worden verzocht contact op te nemen met de politie op Texel, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief)

Aanwezigheid van hennepplantage vermoedelijke oorzaak van brand

Westwoud, vrijdag 4 maart 2005.

Vrijdagmiddag werd brand ontdekt in een schuur op het erf van een boerderij aan de Dr. Nuijensstraat. Het vuur greep snel om zich heen waardoor er al snel sprake was van een grote brand. Het vuur werd geblust door de brandweer. De schuur werd voor een groot gedeelte verwoest door het vuur. In de schuur werden vier hennepplantage aangetroffen met in totaal 664 planten. In een aangrenzend pand werden nog een hennepplantage aangetroffen met ruim 600 planten. Al deze planten alsmede randapparatuur die wordt gebruikt bij het draaiende houden van een hennepplantage is in beslag genomen. Volgens deskundigen is de brand hoogst waarschijnlijk ontstaan door ondeskundig aangelegde stroomaansluitingen. Er wordt door het energiebedrijf een onderzoek ingesteld of er op illegale wijze stroom is afgetapt. De gebruiker(s)/huurder(s) van het pand moet(en) nog door de politie worden gehoord.