Korps Landelijke Politiediensten

Rijverboden voor gladde banden bij verkeerscontrole

Breukelen 05-03-2005 - Bij een verkeerscontrole van gezamenlijke opsporingsdiensten van politie en douane op vrijdagavond 4 maart 2005 op de rijksweg A2 in de gemeente Breukelen hebben twee bestuurders een rijverbod gekregen, omdat ze ondanks de winterse weersomstandigheden met vier gladde banden reden. In totaal zijn 350 bestuurders gecontroleerd en zijn 5 personen aangehouden in verband met het bezit van verdovende middelen.

De controle Avondlicht ging door ondanks de stevige sneeuwval. De politie hield zich paraat voor verschillende incidenten op de rijksweg A2 en greep in bij: een spookrijder, een auto uit de bocht, een aanrijding en een vrachtauto die met hoge snelheid, ondanks de sneeuwval over de derde rijstrook reek.

Er vielen in totaal 31 bekeuringen voor overtredingen zoals, niet tonen rij- en kentekenbewijs (12), onjuiste verlichting (6), niet dragen autogordel (2), geen APK (2), gladde banden (2), onverzekerd rijden (1), identiteitsplicht (3), rijden onder invloed (2), bezit radardetector (1).

Vijf personen zijn aangehouden voor het bezit van verdovende middelen en wapenbezit. In totaal nam de politie 6 wikkels cocaïne, 159 xtc-pillen, 40 gram paddos, 62 gram hasj en 9 zakjes weed, 5 gram speed, een mes en een spuitbusje knock-out in beslag.

Twee soldaten zijn overgedragen aan de marechaussee.

Daarnaast stonden er een tiental bestuurders gesignaleerd. Twee boetes van 714 en 175 euro zijn direct geïnd. Een persoon is aangehouden omdat hij nog 14 dagen gevangenisstraf tegoed had.

Met behulp van het zogenaamde Catch-ken systeem zijn 650 voertuigen gecontroleerd. Een voertuig is aan de kant gezet omdat het kenteken was geschorst.

Aan de controle werkten 30 ambtenaren mee van de Regiopolitie Utrecht, Korps landelijke politiediensten en Douane.