Dagelijkse persberichten

's-Hertogenbosch 05-03-2005

VERKEERSONGEVAL

s-Hertogenbosch-
Vrijdagavond is op de Bosschebaan een 44 jarige automobiliste uit Den Dungen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Vanwege de sneeuwval reed de vrouw langzamer dan de toegestane snelheid. Een 19 jarige automobilist uit s-Hertogenbosch kon, na een aantal inhaalmanoeuvres niet meer op tijd afremmen en reed de vrouw van achteren aan. De vrouw is met letsel aan haar hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

AANHOUDING NA VERNIELING

Drunen-
In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij gaande was tussen een aantal personen op het Plataanplein. Ter plaatse zagen de agenten dat een 38 jarige man uit Drunen een fiets vernielde. Hierop is hij aangehouden voor vernieling en overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch.

RIJBEWIJZEN INGEVORDERD

s-Hertogenbosch-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is tijdens een alcoholcontrole van de politie op de Oude Dieze een 39-jarige man uit Venlo aangehouden. De automobilist had ruim drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Tevens bleek de man een hoeveelheid harddrugs bij zich te hebben. Een 42 jarige vrouw uit Vlijmen, die bij de verdachte in de auto zat, probeerde zijn aanhouding te beletten. Hierop werd ook de vrouw aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de harddrugs zijn inbeslaggenomen. Later deze nacht is op de A59 ter hoogte van Drunen eveneens het rijbewijs ingevorderd van een 31 jarige automobilist uit Kaatsheuvel vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Drie automobilisten kregen bij de alcoholcontroles deze nacht een rijverbod en een proces-verbaal.

MAN BEROOFD VAN AUTO EN GELD

Sint Michielsgestel/ Eindhoven-
Vrijdagmiddag is een 65 jarige man uit Uden in Sint Michielsgestel beroofd van zijn auto en geld. De man was eerder die middag in Eindhoven in contact gekomen met twee mannen. De Udenaar nam de mannen in zijn auto mee in de richting van Sint Michielsgestel. Ter hoogte van de Esscheweg in Sint Michielsgestel gaf een van beide mannen aan te moeten plassen en vroeg de Udenaar te stoppen. De 65 jarige man werd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gedwongen achter het stuur uit te komen en achterin zijn auto plaats te nemen. Vervolgens werd het slachtoffer gedwongen onder bedreiging van het vuurwapen om zijn bankpasjes en geld af te geven. De daders hebben de man er op de Bosschebaan uitgezet. De mannen zijn teruggereden in de richting van Sint Michielsgestel. Het slachtoffer wist een voorbijkomende automobilist tot stoppen te brengen, die vervolgens de politie heeft gebeld. De auto is korte tijd later op de Ambachtsweg in Sint Michielsgestel aangetroffen. De daders zijn beide negroïde mannen met opvallend veel gouden tanden in hun gebit. De politie in Schijndel verzoekt getuigen contact met haar op te nemen (0900-8844).

JONGEN GEEFT VALSE NAAM OP

Vught-
Vrijdagavond zagen surveillerende agenten op de Haldersebaan twee jongens zonder helm op een bromfiets rijden. De bestuurder gaf een valse naam op aan de agenten en werd hierop aangehouden. De 15 jarige bestuurder uit Sint Michielsgestel is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Oss-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Kazernestraat een 48 jarige Ossenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Boxmeer-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Beugenseweg een 21 jarige man uit Gennep aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van twee uur. Er is proces-verbaal opgemaakt.