PERSBERICHT - 2005-03-05

Joris Lutz rijdt met Fiets van het Jaar Uit & Actief open

Acteur Joris Lutz heeft vrijdag met de 'Fiets van het Jaar 2005' het nieuwe evenement Uit & Actief nog tot en zondag 6 maart in de Utrechtse Jaarbeurs officieel geopend. Hij deed dit door met de kort daarvoor bekroonde Orange Limited Edition van Gazelle - en gevolgd door een peloton bezoekers - door de beurshallen te demarreren.

Lutz (foto) is een van de drie hoofdrolspelers in het succesvolle toeristisch RTL4-televisieprogramma ´Bestemming Nederland´, dat komend voorjaar aan zijn derde seizoen begint.

Het nieuwe Uit & Actief is een driedaagse belevenis waar de actieve consument zijn vakantie in binnen- of buitenland (eventjes) kan beleven. Een aantal hallen van de Jaarbeurs is omgebouwd tot zes themapleinen, die zich specialiseren op buitensport, het stadsleven (cultuur en uitgaan), plezier & vertier (parken en attracties), het pure genieten (onthaasten aan de kust of in landelijke omgeving), fietsen en wandelen. De manifestatie richt zich op mensen die van uitstapjes en uitdagingen houden.

Kort voor openingssessie van Uit & Actief vrijdag werd wereldfietser Frank van Rijn geëerd met de titel Buitensporter van het Jaar.

Zaterdag 5 maart bezocht Leontien Zijlaard-Van Moorsel Uit & Actief. Zij deelde bij haar fietssponsor Koga handtekeningen uit. Theo Bos, meervoudig wereldkampioen Sprint op de baan en winnaar van Olympisch zilver in Athene, is zondag in Utrecht te gast. Hij zal ook demonstraties geven.

Uit & Actief wordt georganiseerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (Lekker weg in eigen land), de ANWB-bladen Op Pad en Toeractief en VNU Exhibitions Europe (VNU EE). De organisatie werkt nauw samen met de afdeling Fietsen van de RAI Vereniging. Partner is het Veluws Bureau voor Toerisme
Meer informatie: www.uitenactief.nl.