Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda

BREDA, 5 maart 2005

Rijbewijsloze wegpiraat gepakt

BAARLE-NASSAU: Een 32-jarige man uit Hoogstraten werd vrijdagmiddag door de politie van de weg gehaald. Agenten hadden gezien dat de man in een auto met een snelheid van 136 km/u over de Hoogstratensebaan reed. Hier geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Ook constateerde de politie dat de man twee fietsers passeerde met een snelheid van 120 km/u, terwijl er maar een halve meter tussen de auto en de fietsers was. Toen de agenten de man staande hielden, bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man kon mee naar het bureau en raakte de auto kwijt.

Man opgepakt voor XTC

BREDA: Zaterdagochtend heeft de politie een 20-jarige man uit Etten Leur aangehouden in een discotheek in de Vissersstraat, omdat hij drugs gebruikte en vier xtc-tabletten bij zich had. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Dronken man vlucht na veroorzaken ongeval met gestolen auto

BREDA: Een 32-jarige man uit Schijndel ging vrijdagmiddag ernstig de fout in. Met een flinke slok alcohol op, stal hij omstreeks 16:30 uur in zijn woonplaats een personenauto. Hiermee reed hij over de Rijksweg A16 richting Rotterdam. Hier waarschuwde een getuige de politie, omdat de man gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Bij Breda, ter hoogte van de Ikea veroorzaakte de man om 17:30 uur een ongeval, waarbij ook andere voertuigen betrokken waren. Niemand raakte gewond. De man vluchtte weg van het ongeval. Getuigen hadden dit gezien en even later kon de politie de man op de meubelboulevard aanhouden. Hij is afgevoerd voor verhoor naar het politiebureau. Daar bleek ook zijn rijbewijs verlopen te zijn.

Politiebikers houden man met alarmpistool aan

BREDA: Vrijdagavond rond 20:45 uur kreeg de politie een melding binnen van een bedreiging in de Rozemarijnstraat. Daar zouden bewoners van een pand met een vuurwapen gelijkend voorwerp zijn bedreigd door een
38-jarige man uit Breda. De man liep inmiddels richting het Valkenbergpark. Daar zagen politiebikers de verdachte enige tijd later lopen. Nadat ze hem staande hielden, bleek de man in het bezit te zijn van een alarmpistool, munitie en een schroevendraaier. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor en een nader onderzoek.

Snelheidscontroles

BREDA: Vrijmiddag heeft het Verkeershandhavingsteam met laser snelheidscontroles gehouden op de Backer en Ruebweg in Breda. De locatie ligt binnen de bebouwde kom waar maximaal 70 km/u gereden mag worden. Van de gecontroleerde voertuigen waren er 15 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 104 km.

Sneeuw en getuigen helpen politie

BREDA: Zaterdagochtend rond 02:00 uur nam de politie na een melding meteen polshoogte in de Roeselarestraat. Daar hadden twee getuigen gezien dat een personenauto een stevige aanrijding had veroorzaakt tijdens het parkeren. De bestuurder, later bleek het om een 32-jarige man uit Brecht te gaan, was zonder zijn gegevens achter te laten gewoon zijn woning ingegaan.

De politie constateerde dat de bewuste personenauto inderdaad verse aanrijdingschade had en belde aan bij de man. Na lange tijd deed de verdachte open. Hij verklaarde al geruime tijd in bed te liggen en niets van een ongeval af te weten. Hij kon echter niet om de bewijslast heen. De motorkap voelde warm en onder zijn geparkeerde auto lag een laag sneeuw. Verse voetsporen, niet van de agenten, liepen van de auto naar de woning van de man. Ook liepen er sporen vanaf de geparkeerde auto naar de twee auto's die waren aangereden. Deze sneeuwsporen lieten duidelijk zien dat de man geslipt had en tegen de auto's was gebotst. De auto's waren door de botsing van hun plek geduwd, zo bleek uit een strook onbesneeuwd wegdek achter de auto's.

De verdachte werd meegenomen naar het bureau, ook al verklaarde hij nog steeds van niets te weten. De agenten hadden bij de verdachte meteen een alcohollucht opgemerkt. Op het bureau werkte hij mee aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had.

Auteur: Manfredi Mauro