2e persbericht van zaterdag 5 maart 2005

Eindhoven 05-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen achtervolging

De Gezamenlijke Recherche van Eindhoven zoekt getuigen van een achtervolging die op vrijdag rond 18.15 uur plaatsvond tussen de Loefstraat in Strijp en de Kamerlingh Onnestraat in Woensel. Daar werden de 40-jarige bestuurder en 30-jarige vrouw, die in de gestolen (achtervolgde) auto zaten, aangehouden. Ze zitten nog vast.

De 40-jarige Eindhovenaar ging er met een gestolen rode Volkswagen Golf vandoor toen politiemensen hem wilden controleren. De rode Golf reed met hoge snelheid over de Lievendaalseweg, Van Vollenhovenstraat, Johannes Buijslaan, Halvemaanstraat, Zwaanstraat, Bezuidenhoutseweg, Groenewoudseweg, Pieter Zeemanstraat, Boschdijk. Daarbij moesten verschillende andere weggebruikers zoals voetgangers en fietsers snel aan de kant om niet omver gereden te worden. De politie wil graag in contact komen met deze weggebruikers. Zij kunnen bellen met de Gezamenlijke Recherche Eindhoven, 0900 8844.

Valkenswaard: Auto gestolen

Tussen vrijdag 20.30 en zaterdag 10.00 uur is vanaf het Kloosterplein een goudkleurige Hyundai bestelauto met het kenteken 98-VR-KB gestolen.

Waalre: Gestolen auto

Vanaf de Gestelsestraat is tussen vrijdag 17.30 en zaterdag 9.15 uur een zwarte Opel Astra met het kenteken SF-LL-18 gestolen.

Veldhoven: Kantine tennisvereniging uitgebrand

Zaterdagmorgen tussen 3.00 en 4.00 uur is de kantine van een tennisvereniging aan het Smidsvuurke uitgebrand. De melding van de brand kwam rond 4.00 uur van buurtbewoners. Behalve de kantine brandde ook een afdak van het gebouw af. De politie onderzoekt de brand en houdt rekening met brandstichting.