Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (05/03/05)

OOSTERHOUT NB, 5 maart 2005

Politie houdt man aan na bespuiten kind met pepperspray

WAGENBERG: De politie hield vrijdag 3 maart een 31-jarige man uit Wagenberg aan op verdenking van mishandeling en bedreiging. De man had omstreeks 19.30 uur in de Kerkstraat een 13-jarige jongen uit Wagenberg in het gezicht gespoten met pepperspray. De jongen had samen met enkele vrienden sneeuwballen gegooid tegen het huis van de verdachte. Die ging daarop achter de jongens aan en kreeg één van hen, het slachtoffer, in de Kerkstraat te pakken. De jongen moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man is, nadat hij een verklaring had afgelegd, op zaterdag 5 maart omstreeks 13.45 uur weer op vrije voeten gesteld.

Winkeldievegges aangehouden

WAALWIJK: Personeel van een supermarkt aan de Mozartlaan hield ztaredag 5 maart omstreeks 13.00 uur een 32-jarige vrouw uit Waalwijk aan op vedenking van winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd diverse levensmiddelen, met een waarde van in totaal EUR 61,- weg te nemen. De vrouw werd overdragen aan de politie. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

WAALWIJK: Personeel van een speelgoedwinkel in winkelcentrum De Els hield vrijdag 4 maart omstreeks 20.55 uur een vrouw aan op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw, een 38-jarige inwoonster van Den Bosch had geprobeerd goederen met een waarde van in totaal EUR 140,- weg te nemen. Ze werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Nadat ze een verklaring had afgelegd is ze met een AU-dagvaarding heengezonden.

De afkorting AU staat voor Aanhouden en Uitreiken. Dit houdt in dat de verdachte vóórdat hij door de politie in vrijheid gesteld wordt, namens Justitie meteen een dagvaarding krijgt uitgereikt. Lik-op-stukbeleid dus. Op de dagvaarding staat de datum van de terechtzitting vermeld. Dit werkt een stuk efficiënter voor politie en Justitie. De verdachte hoeft namelijk niet meer op de hoogte te worden gebracht van de rechtszaak. Mocht de verdachte niet op de terechtzitting komen opdagen, dan kan hij bij verstek worden veroordeeld. Hij was immers op de hoogte van zijn strafzaak.

Man aangehouden na rijden onder invloed

MADE: De politie hield in de nacht van vrijdag 4 maart op zaterdag 5 maart omstreeks 01.10 uur in de Godfried Schalckenstraat een man aan op verdenking van rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 385 ug/l was. terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is.
Tegen de man, een 61-jarige inwoner van Meerseldreef (B) is proces-verbaal opgemaakt. Na overleg met Justitie kreeg de man een transactievoorstel van EUR 400,- aangeboden. De man betaalde de boete.

Vechtersbaas aangehouden

OOSTERHOUT: De politie hield in de nacht van vrijdag 4 maart op zaterdag 5 maart omstreeks 02.30 uur in de Klappeijstraat een 23-jarige man uit Oosterhout aan. De man had kort daarvoor een 23-jarige man uit Oosterhout geslagen. Een portier van een horecagelegenheid wist de verdachte daarop vast te pakken en droeg hem over aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbraken

RAAMSDONKSVEER: Vrijdag 4 maart is tussen 19.30 uur en 23.15 uur ingebroken in een woning aan de Beethovenlaan. Een raam aan de achterzijde van de woning bleek te zijn geforceerd. Uit de woning werden sieraden weggenomen.

MADE: Tussen vrijdag 4 maart 17.30 uur en zaterdag 5 maart 08.30 uur is ingebroken in een woning in de Van Vuurenstraat. Een ruit aan de achterzijde van de woning bleek te zijn vernield. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

LOON OP ZAND: Vrijdag 4 maart is tussen 17.30 uur en 23.30 uur ingebroken in een woning in de Tamboerstraat. De tuinpoort van de woning werd geforceerd, waarna de inbreker of inbrekers via een plat dak een raam op de eerste etage wisten te bereiken en dit openbraken. Uit de woning werden sieraden weggenomen.

LOON OP ZAND: Tussen vrijdag 4 maart 18.00 uur en zaterdag 5 maart 07.00 uur is ingebroken in een woning aan de Keizersplein. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

DEN HOUT: Tussen vrijdag 4 maart 14.00 uur en zaterdag 5 maart 09.30 uur is ingebroken in een woning aan het Ruiterspoor. Een raam aan de achterzijde van woning bleek te zijn geforceerd. Uit de woning werden sieraden weggenomen.

Inbraak in horecagelegenheid

RAAMSDONKSVEER: Zaterdag 5 maart is tussen 03.00 uur en 07.00 uur ingebroken in een horecagelegenheid in de Grote Kerkstraat. Een ruit bleek te zijn geforceerd. Uit een gokkast werd geld weggenomen.

Politie houdt verkeerscontroles

GILZE EN RIJEN: De politie hield vrijdag 4 maart snelheidscontroles in de Julianastraat in Rijen, de Lange Wagenstraat in Gilze en de Mary Zeldenrustlaan in Rijen. Op deze drie wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur.
In de Julianastraat reden tussen 09.30 uur en 11.00 uur 27 van de 447 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur. In de Lange Wagenstraat reden tussen 11.15 uur en 12.45 uur 31 van de 312 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 78 km/uur.

Op de Mary Zeldenrustlaan reden tussen 13.25 uur en 16.25 uur 57 van de 573 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 84 km/uur.

DONGEN: De politie hield vrijdag 4 maart tussen 13.30 uur en 16.30 uur en tussen 18.30 uur en 19.20 uur verkeerscontroles op de Hoge Ham. s Middags deelde de politie één bekeuring uit: voor het parkeren buiten de parkeervakken; s avonds kreeg één automobilist een bekeuring voor parkeren op een invalidenparkeerplaats.

WAALWIJK: De politie hield vrijdag 4 maart van 18.30 uur tot 19.20 uur een verkeerscontrole in de Stationsstraat. Daarbij deelde de politie 45 bekeuringen uit voor rijden in strijd met een geslotenverklaring.

KAATSHEUVEL: De politie hield zaterdag 5 maart verkeerscontroles op de Europalaan en in de Marktstraat. Daarbij werden 12 bekeuringen uitgeschreven: 8 voor het rijden zonder geldige APK, 1 voor het rijden door rood licht en 3 voor het rijden in een onverzekerd voertuig.

Auteur: Leonie van Ooijen