Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (05/03/05)

TILBURG, 5 maart 2005

Jeugdige woninginbrekers aangehouden

TILBURG: De politie hield vrijdag 4 maart omstreeks 17.45 uur in de Nobelstraat twee woninginbrekers aan. De twee, Tilburgers van 12 en 15 jaar oud, probeerden in te breken in een woning, maar werden daarbij betrapt door oplettende getuigen, die daarop de politie waarschuwden. De twee jongens zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

TILBURG: De politie hield vrijdag 4 maart rond 15.35 uur drie jongens aan op verdenking van inbraak in een woning in de Thomas van Aquinostraat. De drie, twee Tilburgers van 14 jaar oud en een Tilburger van 18 jaar oud zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Politie houdt autodieven aan

TILBURG: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van vrijdag 4 maart op zaterdag 5 maart omstreeks 00.30 uur in de Bisschop Aelenstraat een auto rijden, waarvan ze wisten dat die gestolen was. De auto, een Nissan Sunny was op zaterdag 28 februari weggenomen vanuit de Van Bylandtstraat in Tilburg. Na een korte achtervolging hield de politie de twee inzittenden van de auto, Tilburgers van 22 en 25 jaar oud, aan. De twee zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De auto gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG: Vrijdag 4 maart omstreeks 18.00 uur is in een supermarkt aan de Trouwlaan een 39-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd een fles port ter waarde van EUR 3,19 weg te nemen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. De vrouw zal zich over enige tijd moeten verantwoorden tegenover de rechter.

TILBURG: Vrijdag 4 maart omstreeks 20.50 uur is in een supermarkt in de Jan Heijnsstraat een 23-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had geprobeerd een blikje bier ter waarde van EUR 0,39 weg te nemen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man zal zich binnenkort moeten verantwoorden tegenover de rechter.

Politie houdt alcoholcontroles

MOERGESTEL / OISTERWIJK: De politie hield vrijdagavond 4 maart en in de nacht van vrijdag 4 maart op zaterdag 5 maart alcoholcontroles op de Akkerweg in Moergestel en op de Moergestelseweg in Oisterwijk. Op de Akkerweg controleerde de politie 63 voertuigen. Geen van de bestuurders ervan bleek te veel te hebben gedronken.
Op de Moergestelseweg controleerde de politie 98 voertuigen. Eén bestuurder, een 45-jarige inwoner van Oisterwijk, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 420 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Twee mannen aangehouden terzake openlijke geweldpleging

TILBURG: In de nacht van vrijdag 4 maart op zaterdag 5 maart omstreeks
01.30 uur hield de politie op de Heuvelring twee mannen, Tilburgers van 18 en 19 jaar oud, aan op verdenking van mishandeling van een 14-jarige jongen uit Tilburg. Zonder enige aanleiding zouden beide mannen de jongen mishandeld hebben. Het slachtoffer raakte slechts lichtgewond. De beide geweldplegers konden direct door de politie worden aangehouden en zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na mishandeling taxichauffeur

TILBURG: De politie hield zaterdag 5 maart omstreeks 02.35 uur op de Heuvelring een 29-jarige man uit Tilburg aan op verdenking van mishandeling en vernieling. De man had kort daarvoor een 24-jarige taxichauffeur in het gezicht geslagen en bovendien een deuk in diens taxi geslagen. De taxichauffeur wilde op de Heuvelring door de sluis rijden, toen er plotseling een vrouw voor zijn taxi sprong. De taxichauffeur kon door de sneeuwval niet meteen stoppen. Plotseling hoorde hij een harde klap op zijn auto en kort daarna kreeg hij door het geopende raam van zijn portier klappen in zijn gezicht. Zijn belager bleek de partner van de vrouw te zijn. Surveillerende politiemensen van het Bike-team zagen het incident gebeuren en hielden de verdachte aan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij bekende de feiten te hebben gepleegd en gaf bovendien aan eventuele schade te willen vergoeden. Hij is zaterdag 5 maart omstreeks 05.30 uur weer op vrije voeten gesteld.

Jongeren beschadigen auto door sneeuw-/ijsballen te gooien

TILBURG: Vrijdag 4 maart omstreeks 17.15 uur kwamen bij de politie diverse meldingen binnen over jongeren die op het Ketelhavenplein, vanaf een viaduct nabij station Reeshof, sneeuw- en ijsballen gooiden naar automobilisten. Daardoor ontstond schade aan tenminste één auto. De politie ging poolshoogte nemen en kon in de Oegstgeeststraat één van de jongens staande houden. De jongen, en 16-jarige Tilburger, is overgebracht naar het politiebureau. De andere twee verdachten, Tilburgers van 15 en 16 jaar oud, meldden zich korte tijd later op het politiebureau. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Leonie van Ooijen