Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 5 maart 2005

* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM - Het wijkteam Binnenrotte van het district Rotterdam-Centrum hield vrijdagavond op de Blaak een alcoholcontrole. In totaal moesten 580 automobilisten de blaasproef afleggen. Drie van hen kregen een proces-verbaal omdat zij teveel alcoholhoudende drank hadden gebruikt. De hoogste waarde was 460 UGL, zo'n 1.05 pro mille. Het wijkteam Cool van het district Rotterdam-Centrum heeft vrijdagavond tot zaterdagmorgen vroeg alcohol/verkeerscontroles gehouden.
Op de Witte de Withstraat en Hartmansstraat vond de verkeerscontrole plaats. Er werden 185 auto's gecontroleerd en in totaal 37 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor het niet dragen van de autogordel en het niet bij zich hebben van het rijbewijs. Eén man stond nog gesignaleerd voor een boete. Na het betalen van zijn boete, ruim 400 euro kon hij zijn weg vervolgen. Op de Schiedamsevest werd een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 213 bestuurders de blaastest afleggen. Er werden 10 processen-verbaal opgemaakt tegen bestuurders die teveel hadden gedronken. Hoogste waarde 675 UGL, zo'n 1.55 pro mille. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg een automobilist een proces-verbaal ter zake van de Wet Wapens en Munitie. Hij was in het bezit van dolkmes.

* INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district De Noordhoek hebben zaterdagmorgen vroeg omstreeks drie uur op de Straatweg twee Rotterdammers van 46 en 47 jaar oud aangehouden. Surveillerende politiemensen merkten de mannen op omdat zij zich verdacht gedroegen. Zij hadden tassen bij zich met allerlei goederen. Het bleek dat de mannen even tevoren hadden ingebroken in een woning aan de Oude Raadhuislaan. De twee inbrekers werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.
* DRUGS IN BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - De politie van het district Oost heeft vrijdagmiddag in de Tamboerstraat ruim drie kilo softdrugs in beslag genomen. Bij controle van een coffeeshop bleek dat er vanuit een in de buurt geparkeerd staande bestelauto een continue bevoorrading naar de winkel plaatsvond. In de auto werd zo'n drie kilo softdrugs aangetroffen (voorgedraaide joints en gedroogde henneptoppen). De drugs en de auto werden in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.


* RESULTATEN 'BLAUWE VERRASSING'
ROTTERDAM - Zo'n 190 politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster en ondersteunende politiediensten en 25 medewerkers van externe partners, zoals DCMR, Brandweer, Eneco, Voedsel en Warenautoriteit, Douane, 3VO, Rijksverkeersinspectie, interventieteams deelgemeente Feijenoord, Sociale Dienst en Parket hebben van vrijdag 07.30 tot zaterdagmorgen vroeg 03.00 uur in het district weer een actie gehouden in het kader van de 'blauwe verrassing'. In het district werden 12 panden onderzocht op de aanwezigheid van hennepkwekerijen. In 4 panden werd daadwerkelijk een kwekerij aangetroffen.
In totaal werden er 1140 hennepplanten in beslag genomen. Bij drie kwekerijen was er sprake van diefstal van stroom. Er zijn twee verdachten aangehouden. Eén van hen bekende al vier jaar te telen. Hij kan een stevig proces-verbaal voor ontneming tegemoet zien (zo'n 60.000 euro).
Bij een horeca-actie in het gebied
Sandelingplein/Maashaven/IJsselmonde werden 97 inrichtingen bezocht. Er werden 25 processen-verbaal uitgeschreven onder andere ter zake van de Drankwet en APV. Vijfenveertig inrichtingen kregen een waarschuwing en twee (mogelijk 3) worden voorgedragen voor sluiting in verband met geconstateerde onregelmatigheden. In Ridderkerk werden 20 inrichtingen bezocht. Hier werd zes maal proces-verbaal opgemaakt ter zake van de Warenwetgeving, het ontbreken van de exploitatievergunning en het zonder vergunning verstrekken van alcohol. Vier maal werd een waarschuwing uitgedeeld.
Bij een preventief fouilleeractie in de aangewezen gebieden Maashaven en Sandelingplein werden 540 personen gefouilleerd en 66 auto's gecontroleerd. Er werd afstand gedaan van 10 messen. In totaal werd voor een bedrag van meer dan 6500 euro aan openstaande boetes geïnd en werden er 16 vonnissen betekend. Twee verdachten werden voor respectievelijk 12 en 6 dagen ingesloten. De interventieteams bezochten 5 panden aan de Hillevliet, Zuidpolderstraat en Beijerlandselaan. Er zijn drie illegalen aangehouden en twee personen die nog gesignaleerd stonden. Verder werden er nog alcohol- (18 processen-verbaal) en verkeerscontroles (86 bekeuringen) gehouden.