Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 5 maart 2005

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Vier gewonden bij aanrijding

Passagier moest uit de auto worden 'geknipt'. Beide auto's total loss.

Rijssen

Op zaterdag 5 maart 2005 omstreeks 16.47 uur reed een 65 jarige automobilist samen met zijn 61 jarige vrouw uit Nijverdal over Provincialeweg Zuna in Rijssen. Een 18 jarige automobilist en zijn twee passagiers van 16 en 18 jaar, allen uit Rijssen, reed over Blokkenweg. De 18 jarige automobilist wilde bij de kruising met de Provinciale weg zijn weg rechtdoor vervolgen richting de Zunaweg. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende 65 jarige automobilist. Het voertuig van de jongeman raakte het voertuig van de Nijverdaller in de flank. Door de botsing kwam de auto met de drie mannen in de sloot terecht. De brandweer heeft het dak van de auto moeten knippen om de 16 jarige passagier, die naast de bestuurder zat, te bevrijden. Deze jongen is met ernstig rug en nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 61 jarige vrouw en de 18 jarige passagier werden overgebracht naar het ziekenhuis. Zij had borst en nekletsel. Hij had hoofdletsel. De 65 jarige man was gewond geraakt aan zijn knie maar hoefde niet in het ziekenhuis behandeld te worden. De beide auto's waren total loss. Het verkeer is ter plaatse twee uur omgeleid. De politie maakt proces-verbaal op.

Vier varkens gedumpt

Politie Twente zoekt onbekende eigenaar en getuigen

Deurningen

Op vrijdag 4 maart '05 omstreeks 13.30 uur kwam er een melding bij de politie Twente dat er aan de Hasseloseschoolweg op een akkerland een aanhangwagen zou staan met vier varkens. De gealarmeerde agenten troffen inderdaad een aanhangwagen, soort veewagentje, met daarin vier levende varkens. De oormerken waren echter uit hun oren. Het kenteken van de aanhangwagen bleek te zijn geschoond (niet meer geldig). De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Een getuige had de aanhangwagen 's ochtends al zien staan. Omdat het aannemelijk is dat de varkens aldaar gedumpt waren werden diverse instanties, waaronder AID, Gemeente Dinkelland, VVA (voedsel &en waren Autoriteit), crisisdienst dierziektebestrijding, Rijksdienst voor keuring van vee en vlees, gewaarschuwd. De varkens zijn door een specialist van de rijksdienst voor keuring van vee en vlees onderzocht op ziektes. Daarna werden de varkens door de AID uit de aanhangwagen gehaald en voor destructie afgevoerd. De aanhangwagen is afgesleept en ontsmet. De politie Twente weet niet wie de eigenaar is van de varkens en de aanhangwagen. De politie stelt een nader onderzoek in en is ook op zoek naar getuigen die bijzonderheden hebben waargenomen. Zij kunnen dit te melden bij de Politie Twente. Telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. (bps: 05-027021)

Schoorsteenbrand

Niemand raakte gewond

Aadorp

Op vrijdag 4 maart '05 omstreeks 23.01 uur kwam er een melding van een uitslaande brand aan de Bruglaan in Aadorp. De 78 jarige bewoner was inmiddels in veiligheid gebracht. Hij was door zijn buren erop geattendeerd dat zijn woning in brand stond. Het betrof een schoorsteenbrand betrof. De brandweer heeft de brand geblust. (bps: 05-027190)

'Balletjespistool' in beslag genomen

Man bedreigde met dit pistool jongeren die sneeuwballen aan het gooien waren

Enschede

Op vrijdag 4 maart '05 omstreeks 12.25 uur kwam er een melding bij de politie Twente dat er iemand met een pistool zou rondlopen in het centrum van Enschede. Bij de Klanderij werden de gealarmeerde agenten aangesproken door een getuige. Hij wees een man aan die een pistool bij zich zou hebben. Hierop hebben de politieagenten de verdachte man aangesproken. Hij heeft daarop zijn pistool overhandigd en werd aangehouden. Het betrof een 21 jarige man uit Enschede. Zijn 45 jarige moeder, ook uit Enschede, wilde de aanhouding voorkomen en belemmerde de agenten bij het uitvoeren van hun werk. Zij werd daarom ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat zoon en moeder even daarvoor waren bekogeld met sneeuwballen. Dit gebeurde door jongeren die op een parkeerdek bevonden. De zoon had daarop met zijn wapen gezwaaid en had hen met de dood bedreigd. Het pistool werd in beslaggenomen. Het betrof een zogenaamd balletjespistool. Tegen de man en zijn moeder wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 05-026932)


---- --