Gemeente Zwolle

Subsidies voor Zwolse topsportevenementen

Het college van B&W heeft besloten een bedrag van ¤ 30.125,-- aan subsidie te verstrekken aan de Stichting Sport Evenementen, ten behoeve van de organisatie van de Ster van Zwolle en het Peperbus Profspektakel. Tevens besloot het college een bedrag van ¤ 11.775,-- beschikbaar te stellen aan de Stichting Zwolse Halve Marathon festival.

De "Ster van Zwolle" (die dit jaar wordt verreden op 5 maart as.) is uitgegroeid tot dé landelijke openingsklassieker in de wielersport. Sinds deze wielerronde deel uitmaakt van de Topcompetitie is er landelijk veel aandacht voor het evenement. Alle topamateurs van Nederland verschijnen aan de start.

Het "Peperbus Profspektakel" vindt plaats op 10 augustus a.s. Aan deze koers nemen veel professionele wielrenners deel, waaronder ook diverse smaakmakers uit de kort daarvoor verreden Tour de France.

De Zwolse Halve Marathon is ondanks zijn nog maar korte bestaan inmiddels een aansprekend Zwols atletiekevenement geworden dat zich mag verheugen in grote tevredenheid van sporters, publiek en de organisatoren. Het evenementen verdient volgens de gemeente Zwolle de kwalificatie topsportevenement en heeft zeker promotionele waarde voor de stad Zwolle.


---