Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Luchtsportenfestival bij Aviodrome: vol interactie en demonstraties

17 februari 2005 - Op 5 en 6 maart staat het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in het teken van de luchtsporten. Tijdens het Luchtsportenfestival kunnen de bezoekers van alles zien, te weten komen en beleven op het gebied van luchtsporten, zoals parachutespringen, zweefvliegen, paragliding en ballonvaren.

Demonstraties

Zowel in het binnen- als het buitenmuseum van de Aviodrome op de luchthaven Lelystad staan stands waar de verschillende luchtsporters zich presenteren, en waar zij het publiek informeren over hun sporten. Iedereen die zich bijvoorbeeld afvraagt hoe een parachutist zo nauwkeurig kan landen, vindt zijn antwoorden tijdens het Luchtsportenfestival. Ook worden er demonstraties gegeven. Zo kan men zien en voelen hoe het is om een luchtsport te beoefenen. De bezoekers kunnen zelf in de cockpit zitten van een zweefvliegtuig en hier alles over vragen.

's Werelds grootste

Als de weersomstandigheden het toelaten kan het publiek de grootste passagiersballonmand met de bijbehorende ballon ter wereld bezichtigen. Ook zal het 'adventure team' van Xntric aanwezig zijn, dat zich onder andere bezig houdt met tandemsprongen, parashows, stuntwerk en luchtcamerawerk.

Spectaculaire films

De Aviodrome heeft een van de grootste filmdoeken van Nederland. Dit weekend kunnen de bezoekers diverse films over de diverse luchtsporten bekijken in het grootbeeld-filmtheater. Deze spectaculaire films tonen alle facetten van de verschillende luchtsporten. Tijdens het Luchtsportenfestival op 5 en 6 maart is het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad open van 10.00 tot 17.00 uur. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich op de Luchthaven Lelystad aan de Pelikaanweg 50. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.aviodrome.nl of bij telefoonnummer 0900-aviodrome (0900- 2846376; 25 ct.p.min).

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl