Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 22 februari 2005

Holland Symfonia reist met de trein naar huis!

Orkestleden van Holland Symfonia geven stationsconcerten in Haarlem

Op vier zaterdagmiddagen in maart en april van dit jaar geven orkestleden van Holland Symfonia vier gratis toegankelijke concerten in de wachtruimte 1e klasse van station Haarlem, het mooiste NS-station in Nederland. Verschillende ensembles, begeleid door binnenkomende en vertrekkende treinen, voorzien het station van een vrolijke noot.

In samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen symboliseren de musici de thuiskomst van Holland Symfonia in het hart van Haarlem. Het orkest wordt de vaste bespeler van de Haarlemse concertzaal, die binnenkort na een ingrijpende verbouwing onder de nieuwe naam Philharmonie wordt geopend. En wat kan deze thuiskomst beter verbeelden dan het station, waar de musici per trein aankomen, bepakt en bezakt met hun instrumentkoffers?

Met deze bijzondere samenwerking laat de NS zien dat treinreizen en naar muziek luisteren prima samen gaan, en dat het station meer is dan een plek om op de trein te stappen. De muziek in combinatie met de prachtige architectuur van het Haarlemse station, zorgt ervoor dat reizigers - maar ook andere belangstellenden - met plezier naar het station komen.

Data en programma's:
Zaterdag 5 maart
Diverse koperensembles met muziek van onder meer Gabriëli, Bruckner, Britten en Poulenc Zaterdag 26 maart
Octet van Schubert (fagot, klarinet, hoorn, vijf strijkers) Zaterdag 16 april
Groot strijkersensemble, percussie en hobo's met muziek van onder meer Bach, Cage en Dutilleux Zaterdag 23 april
Kinderconcert met houtblazers, tuinslang en andere bijzondere 'muziekinstrumenten'

Alle concerten beginnen om 15.00 uur en zijn om 16.00 uur afgelopen.

********

|Noot aan| |Voor meer informatie kunt u contact opnemen met :     |
|de   | |NS, Henk Wind: 020 - 206 74 04              |
|redactie| |Holland Symfonia, Marijn van Hulzen 020 - 551 88 23   |
NS
NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie verstrekken en service verlenen, bijdragen aan de sociale veiligheid, voldoende vervoerscapaciteit creëren en zorgen voor schone treinen en stations. NS verzorgt in Nederland dagelijks met zo'n 5.000 treinritten het vervoer van meer dan 1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn 2800 rijtuigen met 240.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 388 stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert NS samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. NS biedt werk aan bijna 25.000 mensen.

Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Het beheer van de infrastructuur (rails, seinen, bovenleiding, etc) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.

---- --