TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 02-03-2005

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 05 maart
Z@ppelin (Nederland 3) - 07.55 uur

Sjeng schalken in z@ppsport

Presentator Barbara Barend heeft vandaag bij handboogsportvereninging Concordia in Zeeland (Noord-Brabant) weer heel wat pijlen op haar boog, want dit zit er allemaal in Z@PPSPORT:

Roelant Hilgers speelt tafeltennis bij ATC uit Nijmegen. In de 'Repo' volgt Z@PPSPORT hem bij een supergroot toernooi voor twaalf- tot veertienjarigen, waar aan 65 tafels wordt gestreden om de eerste plaats. Hoe ver komt Roelant?

Hij is onze succesvolste tennisser van de laatste jaren. Vandaag is Limburgse Sjeng Schalken twee minuten Z@PPSPORT-Sjeng. In het '1-Tweetje' vertelt hij Barbara wat je allang over hem wilde weten, zoals: 'Word je wel eens gepest met je zachte g?' en 'Wanneer ga je met tennispensioen?'

Jara Jagers is een enthousiast kickboksmeisje, maar uitgerekend met de kick zélf schopt ze het nog niet zo ver. Gelukkig schiet onze topkickbokser Redmy Bonjasky haar te hulp. In 'Hellup?!' zie je hoe ze het er vanaf brengen.

De junioren van Atletiekvereniging AV '34 Apeldoorn hebben een heel oplettende trainster: Wil la Rivière. Ze wijst je meteen op je fouten. En de kinderen vinden dat zo goed van haar, dat ze een Z@pptificaat voor haar aanvroegen.

In 'Move' wordt op het trainingsveld van AZ een bijzondere voetbalbeweging getoond.

Verder in de 'Newsflash' jeugdsport uit het land:

* De Grote Club Actie sloeg weer toe in Zoetermeer, waar topturncoaches Frank Louter en Patrick Kliens een clinic gaven voor de twaalf beste lotenverkopers;
* Bij de Open Jeugd Schaakkampioenschappen in Lonneker waren uit alle delen van het land 65 denksportertjes toegestroomd;
* Aan de Open Velsense Jeugd Judo-kampioenschappen deden 507 kinderen mee: voor Anne (zeven jaar) was het haar eerste wedstrijd.

Z@PPSPORT wordt herhaald op maandag 7 maart om 13.25 uur.


---