NMBS

Zes weekends geen treinen tussen Kortrijk en Waregem

03/03/2005

Weekends:

05 en 06 maart

12 en 13 maart

19 en 20 maart

09 en 10 april

16 en 17 april

23 en 24 april

De wissels op de splitsing van de spoorlijnen Kortrijk-Gent en Kortrijk-Brussel moeten worden vervangen. De NMBS plant de werkzaamheden in de eerste drie weekends van maart en drie weekends in april. Tijdens die zes weekends moeten alle treinen tussen Kortrijk en Waregem en tussen Kortrijk en Anzegem telkens over één spoor.

De treinen van de verbinding Antwerpen-Kortrijk-Rijsel blijven rijden maar kunnen in beide richtingen 5 minuten langer onderweg zijn. Treinen van de verbinding Poperinge-Kortrijk- zijn dan ook 5 tot 10 minuten langer onderweg.

Bussen tussen Kortrijk en Waregem

De treinen van deze verbinding rijden niet tussen Kortrijk en Waregem. Ze worden op dat gedeelte van hun traject vervangen door autobussen. Tussen Waregem en Mechelen rijden de treinen volgens de normale dienstregeling, de bussen vertekken daarom in Kortrijk 16 minuten vroeger en in Harelbeke 10 minuten vroeger in vergelijking met de normale dienstregeling van de trein. De eerste trein s morgens vroeg van Kortrijk naar Mechelen en de laatste trein s avonds van Mechelen naar Kortrijk rijden wel volgens de normale dienstregeling.

Voor meer inlichtingen kunt u steeds terecht bij ons informatie- en loketpersoneel en op het centrale infonummer 02 528 28 28.