Ingezonden persbericht

OMF/OZG dag voor het eerst in Zwolle

ZWOLLE, 20050218 -- TERSCHUUR - Op 5 maart a.s. zal de jaarlijkse OMF/OZG zendingsdag worden gehouden in Zwolle van 10.00 uur tot 15.45 uur in de Zuiderkerk, van Karnebeekstraat (hoek Zuiderkerkstraat). (op loopafstand van het station). Naast een kennismaking met nieuwe werkers zullen ook verlofgangers Tera van Twillert en Toos van den Born vertellen over hun werk in Taiwan en Thailand. Ook is er een programma onderdeel speciaal voor de ouders en een voor thuisfrontcommissies van OMF/OZG-zendelingen en wordt er een presentatie gegeven over de situatie in Noord-Korea. Voor de kinderen is er eveneens een programma.


Tera is al meer dan 15 jaar werkzaam voor OMF in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Samen met Rieko, een Japanse collega, is zij verantwoordelijk voor een soort buurtcentrum, 'De Bron'. Hier kunnen o.a. zwervers, prostitués en alcoholisten terecht voor een bad, een praatje, spelletje en soms een gratis maaltijd. Verder worden er diensten gehouden waarin verteld wordt over God en Jezus. De hoop is om dit project op termijn over te dragen aan de Taiwanezen zelf. Over de kerstviering: 'We hoopten, baden en planden voor 250 daklozen. Van tevoren gingen we de straat op om mensen persoonlijk uit te nodigen. Toen we dat een dag voor de viering deded bij ons in de wijk, kwamen we in elk park 'drinking parties' tegen; daklozen die in een groepje zaten te drinken en waar weinig positiefs uitkwam Ik maakte me nog zorgen: 'als er nu maar genoeg daklozen komen', maar dat was niet nodig geweest, want het begon al snel vol te stromen en uiteindelijk kwamen er echt 250! Van alles was er genoeg, behalve ruimte, de zaal zat bomvol...'

OMF/OZG is in 1865 opgericht door Hudson Taylor als de China Inland Mission, en is een internationale en interkerkelijke zendingsorganisatie. OMF/OZG heeft meer dan 1100 medewerkers uit 28 verschillende landen en is werkzaam in Oost-Azië. Zij richt zich op de verspreiding van het evangelie, gemeentestichting, bijbels onderwijs, hulpverlening en samenwerking met de kerk van Oost-Azië (www.omf.org).

Voor meer informatie over de jaarlijkse OMF/OZG-dag en een routebeschrijving kunt u contact opnemen met het OMF-OZG-kantoor in Terschuur via telefoon (0342-462666) of email (nl-office@omf.net).
Ingezonden persbericht