Deltion College


Expositie Mode Lyceum in Stedelijk Museum Zwolle

Deelnemers van het Mode Lyceum exposeren in het Stedelijk Museum Zwolle. De expositie is van 5 maart tot en met 2 april. Er worden verschillende dingen gepresenteerd in het Stedelijk Museum, zoals: ontwerpschetsen, collages, zelfgemaakte logo's en zelfgemaakt kleding. Er wordt uit alle leerjaren en alle leerrichtingen wat gepresenteerd.

Openingstijden en toegangsprijs: dinsdag t/m zaterdag van 13.00 - 17.00 uur
Voor volwassenen EUR 4,00
Kinderen 2 t/m 18 jaar EUR 2,00
65+ EUR 2,50
Museumkaart geldig gratis

Binnen de opleiding kunnen deelnemers verschillende richtingen volgen: Design: Hier worden deelnemers opgeleidt om kleding te ontwerpen voor de confectie-industrie. Er worden kledingcollecties vanuit een marketingconcept ontwikkeld. Daarnaast wordt leiding gegeven aan de productie-afdeling. Deelnemers krijgen onder meer te maken met modegeschiedenis, textielwarenkennis, marketing, styling en kunst en cultuur.
Management: Deelnemers worden opgeleid tot zelfstandig ondernemer of manager. Taken waarmee ze te maken krijgen zijn: inkopen van kleding, presenteren van collecties in winkel en etalage, verkopen, organiseren van modeshows, administratie, aanstellen van personeel, reclame maken en het berekenen van verkoopprijzen.
Commercie: Deelnemers worden opgeleid om ontwerpers te helpen bij het samenstellen van collecties, maar het is voor hen ook mogelijk als vertegenwoordiger te werken voor een merk- of productlijn in de mode. Vanuit deze werkzaamheden moet er interesse zijn in de mode/detailhandel en haar doelgroepen. Daar wordt uiteindelijk het mode product verkocht.

Datum: 04-03-2005