Gemeente Bussum

Nieuw blusvoertuig en brandweerfiets voor de brandweer in Bussum

Nieuw voertuig & fiets brandweer.jpg

Op zaterdag 5 maart j.l. vond onder grote belangstelling de overdracht plaats van een nieuw blusvoertuig aan het korps van Brandweer Bussum.

Het betreft een tankautospuit, hoge- en lagedruk, met een tankinhoud van 1500 liter water. Het voertuig voldoet volledig aan de bepakkingeisen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en is geschikt voor het blussen van branden, hulpverlening en redding. Met dit voertuig beschikt de Brandweer Bussum thans over een volledig vernieuwd voertuigpark en mag het korps qua materieel worden beschouwd uitgerust te zijn met het meest moderne materieel. De overdracht vond plaats door overhandiging van de voertuigsleutels door de leverancier Mucar B.V. aan burgemeester M. Schoenmaker die deze vervolgens aan de commandant brandweer, C.J. Gerkens overhandigde.

Brandweer Bussum had deze dag een primeur met de introductie van de brandweerfiets, ontwikkeld door SPARTA in samenwerking met Erik Goedhart van Daatzelaar Fietsen te Bussum, een brandweer-vrijwilliger in hart en nieren. De fiets is uitgevoerd in brandweerrood en voorzien van de originele brandweerstriping en logo. De fiets met elektromotor biedt de mogelijkheid om soepel en snel door het intense verkeer naar de kazerne te fietsen bij een uitruk. De snelheid van de brandweeruitruk wordt hierdoor verzekerd.

Bussum is de eerste gemeente in Nederland waar een dergelijke fiets door brandweermensen gebruikt wordt.

In zijn toespraak prees commandant Gerkens de inzet van zijn vrijwilligers en deed hij een beroep op het gemeentebestuur deze tomeloze inzet voor de gemeenschap te blijven ondersteunen.