QIA

Niet giftige boot onderhoud producten blijken giftig

Boot onderhoud. Geen / minder vervuiling: 'Niet giftige' producten zijn meestal giftig.

Het geroemde 'Institute of Applied Environmental Research (ITM)' van de Stockholm University, Zweden, heeft vandaag, gedurende de Stockholm Boat Show, medegedeeld dat het Nederlandse SafeBoatSkin(r) product het enige niet giftige, vervuiling voorkomende en boot onderhoud product is tussen diegenen die zij recentelijk in hun laboratorium hebben getest.

Een rapport wat gemaakt is onder supervisie van Dr. B. Eklund van het ITM instituut trekt de conclusie dat 'SafeBoatSkin(r) de hoogste score kreeg van die producten die aangeven 'niet-giftig' te zijn. Een aantal anti-fouling producten (van welbekende leveranciers) die aanspraak maakten op niet-giftig zijn bleken in uitgebreide testen giftig tot zeer giftig te zijn.'

'Het Nederlandse SafeBoatSkin(r) vuil afstotende en boot onderhoud product heeft zijn effectiviteit, 'niet-giftigheid' en waarde voldoende bewezen in vele tests wereldwijd, bovendien voldoet het aan de Europese REACH richtlijnen', volgens Erik Wüst, de fabrikant van SafeBoatSkin(r) .

'Het door ITM getest product is een verdere verfijning van de bestaande SafeBoatSkin(r) range. Het product is dusdanig ontwikkeld dat het voldoet aan de strengste EU regelgeving. Dit bevestigd dat milieuvriendelijkheid heel goed samen kan gaan met effectief onderhoud en bescherming' volgens Prof. J. Morais, een milieu onderzoeker die betrokken is bij SafeBoatSkin(r) in Zweden.

'SafeBoatSkin(r) distributie zal nu verder wereldwijd verspreid worden onder eigen en andere vaak zeer bekende merken. Andere distributie vormen, naast die via de belangrijkste Boot georiënteerde bedrijven worden ook voorbereid' volgens Sean Lyons, eigenaar van het RIB centrum in Ierland. Sean Lyons fungeert ook als Marketing Manager voor dit innovatieve en nu verder bewezen product.

Verdere informatie en details van de rapporten zijn beschikbaar op www.safeboatskin.com. Distributie voor Nederland: www.safeboatskin.nl


----------------------
Informatie voor journalisten: (