Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 6 maart 2005

Alkmaar 06-03-2005 - 15.00 uur

Mannen aangehouden wegens wapenbezit

Den Helder, zondag 6 maart 2005.

Zondagochtend rond 3.45 uur zijn twee mannen (25 en 29 jaar) uit Den Helder aangehouden. De mannen weigerden zich te laten fouilleren bij een horecagelegenheid aan de Koningsstraat in Den Helder. Vervolgens bleek een van hen een vleesmes bij zich te hebben waarna zij werden aangehouden. Toen de man met het vleesmes werd aangehouden, verzette de andere man zich tegen deze aanhouding. Ook hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Winkeldief aangehouden

Den Helder, zaterdag 5 maart 2005.

Zaterdagmiddag even na 16.00 uur is een 42-jarige man uit Den Helder aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Op het moment dat de man met de gestolen goederen uit een winkel aan de Beatrixstraat in Den Helder uitliep, ging het alarm van de winkel af. Op dat moment liepen twee politiemensen langs die achter de dief aangingen en hem aanhielden. De man heeft de goederen teruggegeven.

Aanhouding na beledigen politieman

Medemblik, zondag 6 maart 2005.

Zondagochtend om 4.45 uur is een 26-jarige man uit Noorder-Koggenland aangehouden wegens het beledigen van een politieman. De man was onder invloed en beledigde de politieman. Na een waarschuwing bleef de man doorgaan met zijn beledigingen waarna hij werd aangehouden. Vervolgens wilde een 24-jarige vriend van de man de politieman aanvallen omdat zijn vriend was aangehouden. Deze man werd ook aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Autodief aangehouden

Enkhuizen, zondag 6 maart 2005.

Zondagochtend om 5.15 uur is een 18-jarige man aangehouden op verdenking van autodiefstal. De man zat in een auto aan het Venedie in Enkhuizen. Het portier was opengebroken en hij was bezig de auto te starten. Tijdens die werkzaamheden is de man aangehouden. De auto bleek niet van hem te zijn.

Onder invloed op de bromfiets

Alkmaar, zaterdag 5 maart 2005.

Zaterdagavond om 22.30 uur is een 39-jarige bromfietser uit Alkmaar bekeurd omdat hij onder invloed op de Koorstraat in Alkmaar reed. De man blies 870 ug/l terwijl 220 ug/ l het wettelijk toegestane maximum is. De bromfiets is in beslag genomen.

Onder invloed in de auto

Enkhuizen, zondag 6 maart 2005.

Zondagochtend om 0.30 uur is een 31-jarige automobilist uit Volendam zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed op de Flevolaan in Enkhuizen reed. Hij blies 680 ug/l bij een maximum van 220 ug/l. Ook heeft hij een bekeuring gekregen.

Aanhouding na mishandeling

Zuid-Scharwoude, zondag 6 maart 2005.

Zondagochtend even voor 2.30 uur is een 19-jarige man uit Langedijk aangehouden wegens het neerslaan van een 16-jarige plaatsgenoot. De 16-jarige jongen stond met een aantal vrienden te praten op de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude waarna zij om onbekende redenen ruzie kregen met de 19-jarige en zijn vrienden. Na wat geduw en getrek werd de 16-jarige op zijn hoofd geslagen.

Onder invloed zonder rijbewijs

Alkmaar, zondag 6 maart 2005.

Zondagochtend om 4.00 uur is een 21-jarige automobilist uit Alkmaar aangehouden toen hij in onder invloed op de Laan van Straatsburg in Alkmaar reed. De man blies 300 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Ook bleek hij niet te beschikken over een rijbewijs.

Ongeval door gladheid

Wieringerwerf, zondag 6 maart 2005.

Zondagochtend om 4.15 uur is een 30-jarige automobilist uit Medemblik gewond geraakt nadat hij tegen een boom was gereden. De man reed over de Medemblikkerweg in Wieringerwerf vanuit de richting Wieringerwerf. Door sneeuw op de weg raakte hij in een slip en belandden tegen een boom. Hij is met diverse kneuzingen naar het Sint Janziekenhuis in Hoorn overgebracht.