Politie Zuid-Holland-Zuid

6/3 Weekendberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

06-03-2005 - Persberichten district I

SNEEUWBALLENOVERLAST
DORDRECHT Het sneeuw van de afgelopen dagen heeft vele jeugdigen geïnspireerd tot het gooien met sneeuwballen. Op zich een onschuldig vermaak, maar als de jeugd moedwillig ramen ingooit en automobilisten met ijsballen bekogelt, is het een ander verhaal. Het politieservicecentrum kreeg vele telefoontjes over de sneeuwballenoverlast. De politie in Dordrecht heeft daarom de afgelopen dagen meermaals in burger gesurveilleerd en vernielzuchtige jeugdigen vanaf 13 jaar een bekeuring
gegeven.

VOETSPOREN VERRADEN AUTODIEVEN
DORDRECHT Zaterdagmorgen 5 maart zijn een 32-jarige man uit Dordrecht en een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van autodiefstal. Eerder die nacht had de eigenaresse van een voertuig haar auto als gestolen opgegeven. Gealarmeerde agenten zagen rond de plaats waar de auto gestaan had, opvallende schoensporen in de sneeuw staan en gingen op zoek naar de gestolen auto. Die werd korte tijd later aangetroffen op een parkeerplaats tussen de Johannes Spaanstraat en de Wantijstraat. Bij een andere auto, die daar in de buurt geparkeerd stond, werden vanaf de bijrijdersplaats dezelfde schoensporen gevonden. Toen de agenten dit spoor volgden kwamen zij uit bij een woning aan de Johannes Spaanstraat. In de woning waren twee mannen aanwezig, waarvan één de schoenen aanhad die voldeden aan het profiel bij de gestolen auto. Hierop werden beiden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van de auto. Inmiddels zijn beide mannen in verzekering gesteld.

BROMFIETS
DORDRECHT Zaterdagmorgen 5 maart is een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. De man reed op zijn bromfiets en viel op omdat hij een oud verzekeringsplaatje op zijn voertuig had. Toen een agent de man staande wilde houden om dit te controleren, trachtte hij hieraan te ontvluchten door er hard vandoor te gaan op zijn bromfiets. De agent greep de man toch nog beet en vanwege de gladheid kwamen de bromfiets en de bestuurder ten val. Hierop werd de verdachte aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat er vermoedelijk geknoeid is met de framenummers. De bromfiets is voor nader onderzoek in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

BOOS
DORDRECHT Vrijdagmiddag 4 maart is een 20-jarige man uit Oost-Souburg aangehouden omdat hij een autospiegel vernielde. De verdachte reed op zijn fiets op de Vrieseweg en haalde tegelijkertijd met een auto een stilstaand voertuig in. Omdat hij vond dat de bestuurder van de auto hem erg weinig ruimte liet, sloeg hij de rechterbuitenspiegel kapot. Dit werd gezien door een agent in burger, die de 20-jarige aansprak en aanhield op verdenking van vernieling. De man is na verhoor heengezonden.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Vrijdag 4 maart is een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij eerder die middag zijn 39-jarige vriendin mishandeld had. De mishandeling vond plaats in de woning van het tweetal. Op aanwijzen van de vriendin kon de man op het Van Oldebarneveltplein aangehouden worden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

BALDADIG
DORDRECHT Zaterdagnacht 5 maart zijn een 20-jarige en een 22-jarige man, beiden uit Dordrecht, op de Lunenburg aangehouden. De mannen hoorden bij een groep hangjeugd die de politie trachtte uit te dagen. De groep bekogelde vanaf hun hangplek nabij winkelcentrum Slangenburg twee surveillerende agenten met sneeuwballen. Deze waren hier niet van gediend en wilden de gooiers verbaliseren. Gezien het vluchtgedrag was de groep hier niet van gecharmeerd. Na een korte achtervolging werden de 20-jarige en de 22-jarige aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en later die nacht heengezonden met medeneming van een bekeuring.

RIJBEWIJS KWIJT NA AANRIJDING
DORDRECHT Zaterdagavond 5 maart is een 46-jarige vrouw uit Dordrecht haar rijbewijs kwijtgeraakt omdat zij onder invloed van alcohol een aanrijding op de Korte Parallelweg veroorzaakt had. De vrouw had een haar tegemoetkomende auto geen voorrang gegeven toen zij afsloeg naar een parkeerplaats. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 25-jarige bestuurster uit Zwijndrecht van de tegemoetkomende auto, gewond raakte. Zij is met nekletsel vervoerd naar het ziekenhuis. De 46-jarige werd aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol was. Zij bleek 1050 ug/l in haar bloed te hebben. Hierop werd haar rijbewijs ingevorderd. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

ALCOHOL
ZWIJNDRECHT Zaterdagavond 5 maart is een 42-jarige man uit Zwijndrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man werd op de Karel Doormanlaan staande gehouden voor een controle en blies ver boven de streep. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man dusdanig veel gedronken had dat hij zijn rijbewijs in moest leveren.