Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 5 maart '05 en zondag 6 maart 2005

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Weer veroorzaakt een auto een eenzijdige aanrijding bij de haakse bocht op de A35

Almelo

Op zondag 6 maart 2005 omstreeks 6.52 uur reed een 20 jarige automobilist uit Zwolle over de A35 in Almelo. Bij hem in de auto zat een 26 jarige vrouw uit Zwolle. Ter hoogte van de haakse bocht hield de man zijn auto niet meer onder controle. De auto sloeg over de kop en belandde tussen de bomen op zijn kant. De bestuurder kon met behulp van omstanders uit zijn auto komen. De vrouw lag met haar onderlichaam nog in de auto en moest door de brandweer en ambulance uit het voertuig bevrijd worden. Beiden zijn per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De Politie Twente stelt een onderzoek in naar de toedracht en mogelijke aanleiding van de aanrijding. De bestuurder verklaarde dat hij naar een discotheek in Duitsland was geweest.

Na het ongeval in november waarbij vijf personen uit Zeewolde om het leven zijn gekomen heeft de politie op de A35 intensief gecontroleerd op snelheid. Door rijkswaterstaat waren tijdelijk extra verkeersborden geplaatst om bestuurder te attenderen op hun snelheid en het feit dat zij gecontroleerd werden. Hierover heeft de Politie Twente regelmatig gecommuniceerd in de media. Deze extra bebording werd afgelopen vrijdag verwijderd. (05-027684)

Grote alcoholcontrole

In totaal werden 984 bestuurders gecontroleerd op alcohol.

Rijssen, Nijverdal, Vriezenveen, Wierden, Almelo

Op zaterdag 5 maart werd van 18.00 uur tot zondag 6 maart 2.00 uur in het district Noord west Twente een alcoholcontrole gehouden in de bovengenoemde plaatsen. Deze controle ging in samenwerking met het verkeershandhavingsteam en 3VO. Twee teams van elk 12 personen hielden tegelijkertijd in dezelfde plaats controle. Acht personen werden aangehouden en moesten een ademanalysetest doen. Zes personen kregen hiervoor een proces-verbaal. Door de lage tempratuur gaven echter een paar 'dragers' (het apparaat waarmee de alcohol op straat wordt gecontroleerd) het op. (05-027588)

Vernielers taxibus aangehouden

Bus werd onder begeleiding naar het politiebureau gebracht

Oldenzaal

Op zaterdag 5 maart '05 omstreeks 3.04 uur kwam er een melding van vernieling in een taxibus. De taxibus was onderweg naar Oldenzaal. De passagiers waren bezoekers die terugkwamen van een discotheek. De bus werd in overleg op de Denekamperstraat in Oldenzaal stil gezet. Daar verlieten enkele passagiers die mogelijk niets met de vernieling van doen hadden de bus. Zij werden door kleine taxibusjes naar huis gebracht. De politieagenten zijn daarop in de bus gaan zitten en onder begeleiding werd deze naar het politiebureau gebracht. Daar moesten alle 31 passagiers één voor één uitstappen. Zij werden gecontroleerd op het bij zich hebben van een legitimatiebewijs. Uiteindelijk werden negen personen aangehouden. Zes voor vernieling en openlijke geweldpleging. Drie personen voor het beledigen van politieagenten. De passagiers kwamen uit Overdinkel en Losser en waren tussen de 15 en 17 jaar oud. De eigenaar van de bus heeft aangifte gedaan van de vernielingen die in zijn bus waren gepleegd. (05-027252)

\

Drie woninginbraken gepleegd

De buit bestond uit geld en sieraden

Hengelo

In drie woningen in Hengelo aan de Theo Wolvecampstraat, Venusstraat en Weleveldstraat hebben in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart 2005 inbraken plaatsgevonden in woningen. De buit bestond uit geld en sieraden. De Politie Twente stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden. (05-027626, 027577, 027589)

Politie houdt integrale controleactie in Enschede
De politie Twente, het district Zuid-Twente heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december een grootscheepse controle gehouden. Op diverse plaatsen rondom de Enschedese binnenstad werden passanten gecontroleerd op zaken als alcoholgebruik, drugsgebruik en wapenbezit.

Integrale controle

Van 's avonds 23.00 uur tot 's ochtends 5.00 uur werden passanten gecontroleerd aan o.a. de Hengelosestraat, Oldenzaalsestraat, Haaksbergerstraat en Boulevard 1945 Er werd gecontroleerd op alcohol, verkeer, wapenbezit, drugs en personenvervoer,. De actie betrof een samenwerking tussen verschillende disciplines. De politie Twente nam deel met de volgende onderdelen: hondengeleiders, het verkeershandhavingsteam, de vreemdelingendienst en politiemedewerkers van de zes Enschedese politieafdelingen. Ook externe partners namen deel namelijk, de Koninklijke Marechaussee en de inspectie verkeer en waterstaat.

Preventieve actie

Doel van de controle is het veiligheidsgevoel en leefbaarheid van bewoners, bezoekers en personeel van horecabedrijven in de binnenstad en omgeving van Enschede verhogen.

Resultaten

De controle leverde de volgende resultaten op:
13 bestuurders werden aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol reden. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.
Een 19 jarige bestuurder uit Enschede kreeg een bekeuring omdat hij een honkbalknuppel bij zich had. Een 25 jarige man uit Enschede had een ploertendoder bij zich. Ook hij werd hiervoor bekeurd.
Controle taxi's:
- 1 taxi werd stilgezet omdat de taximeter niet in orde was
- 1 taxi had een verlopen APK
- 1 taxichauffeur had geen geldige chauffeurspas
- 1 taxi vervoerde teveel personen
- er wordt nog een onderzoek ingesteld naar de vergunning van een taxibedrijf
Verder is er bekeurd voor:
- 3 keer geen geldig identiteitsbewijs
- 1 keer verkeerde kentekenplaten
- 4 keer auto zonder goede verlichting
- 9 keer voor het niet dragen van de autogordel
- 4 keer geen licht op de fiets.
- 2 keer rijden zonder rijbewijs
- 1 keer niet opvolgen van aanwijzingen
- 1 keer rijden met mistlampen aan

Scooterdief op heterdaad betrapt

Verdachte was reeds bezig om de gestolen scooter te 'demonteren'

Enschede

De scooter van een 16 jarige Enschedeër werd op vrijdag 4 maart '05 omstreeks 20.59 uur gestolen aan de Veldhofslanden in Enschede. Een 15 jarige jongen uit Enschede werd verdacht van deze diefstal. De politieagenten gingen daarop naar de woning van de jongen om hem aan te houden. In de woning troffen zij de gestolen scooter aan. Er waren inmiddels enkele onderdelen verwijderd. De verdachte verstopte zich in de woning. Toen de agenten hem onder een bed aantroffen leek het of hij buiten bewustzijn was. De jongen reageerde niet op pijnprikkels. De ambulance werd gewaarschuwd. De ambulancebroeders hebben de jongen daarop onderzocht en stelden vast dat hij niets mankeerde. De jongen werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de cel kwam hij spontaan weer bij en ontkende de diefstal van de scooter. De jongen is in verzekering gesteld. (05-027174)

Flessentrekkerij

Man heeft maaltijd genuttigd maar niet betaald

Enschede

Op zaterdag 5 maart '05 omstreeks 21.07 uur werd de komst van de politie verzocht bij een restaurant aan de Gronausestraat in Enschede. Daar had men een klant die niet wilde betalen. Deze klant, een 31 jarige man uit Ridderkerk, had geen geld bij zich. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering bleek dat hij een zakje wit poeder bij zich had. Vermoedelijk is dit harddrugs. De verdachte is opgesloten en in verzekering gesteld. (05-027515)

Kopstoot

Verdachte aangehouden

Enschede

Een 35 jarige man uit Enschede werd op zondag 6 maart 2005 omstreeks 3.24 uur aangehouden op de Stadsgravenstraat in Enschede. Hij werd verdachte van het geven van een kopstoot. Het slachtoffer, leeftijd onbekend uit Enschede, komt vandaag aangifte doen. De verdachte is opgesloten. (05-027609)

Aanhouding mbt beledigingen van politiefunctionarissen

Elk weekend is het weer raak. Tijdens het uitoefenen van hun taak worden politiefunctionarissen uitgescholden en bedreigd.Of personen, meestal onder invloed van alcohol belemmeren de politie hun werk uit te voeren.

Twente

Rijssen: Op zondag 6 maart 2005 omstreeks 4.35 uur zagen agenten hoe een 24 jarige man uit Rijssen over een afrastering klom bij de Reggesingel, Dannenberg. Hij deed dit samen met twee vrienden. De 24 jarige man wilde echter niet zijn naam opgeven. Hij werd daarom aangehouden. Zijn twee vrienden trachtten de aanhouding te voorkomen. Zij waren behoorlijk onder invloed van alcohol. Na een paar tikken met de wapenstok over hun handen lieten zij hun vriend en de politieagenten los. Deze konden de verdachte overbrengen naar het politiebureau alwaar hij na verhoor om 6.00 uur weer in vrijheid gesteld.
(05-027646)

Enschede

Een 30 jarige man uit Enschede werd op zondag 6 maart 2005 omstreeks 3.50 uur aangehouden nadat hij agenten had beledigd. Hij wilde met ze vechten. Hij was onder invloed van alcohol en bleef bij de agenten zeuren. Op een gegeven moment beledigde de man de agenten publiekelijk. Hij werd daarop aangehouden.

Almelo

Een 22 jarige man uit Almelo werd op zaterdag 5 maart omstreeks 3.01 uur aangehouden. Hij had ruzie gemaakt bij een horecagelegenheid in het centrum. Daarbij zou hij gedreigd hebben met een vlindermes. Het mes werd door het personeel van de betreffende zaak aan de politie overhandigd. De verdachte werd door de agenten aangetroffen en aangehouden. Hij was gewond in zijn gezicht. Voor behandeling werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daarna werd hij opgesloten. Hierbij beledigde hij meerdere malen de politieagenten. De Politie Twente onderzoekt de bedreiging. ( 05-027244)

Hengelo

Surveillerende agenten zagen op zaterdag 5 maart omstreeks 3.25 uur een 23 jarige man uit Hengelo stomdronken over straat lopen. Omdat hij steeds omviel besloten zij de man naar huis te brengen. De man maakte gebruik van deze 'lift' en stapte in de politiewagen. De man werd echter tijdens de rit zeer handtastelijk in de richting van de twee vrouwelijke agenten. Ondanks dat de agenten hem wegduwden en waarschuwden ging de man toch door met zijn 'losse' handjes. De agenten hebben hem daarop niet naar huis gebracht maar naar het politiebureau. Op het politiebureau vond de man het echter nodig om de arrestantenverzorger door zijn gezicht te likken. De man werd opgesloten. Hij mocht om 8.00 uur het politiebureau weer verlaten met een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Enschede

Op zaterdag 5 maart '05 omstreeks 1.32 uur was een 39 jarige man uit Haaksbergen aangehouden terzake belediging. De 37 jarige vrouw van deze verdachte wilde deze aanhouding belemmeren en sloeg hierbij met haar vuist een agent tegen zijn kin. De vrouw beledigde hierbij meerdere malen de agent. Zij werd daarom ook aangehouden. Een derde man, 51 jaar uit Enschede, wilde deze aanhouding weer voorkomen en begon aan de agenten te trekken en te duwen. Hij is weggehaald en later ook aangehouden door andere agenten terzake belediging.

Almelo

Op zaterdag 5 maart omstreeks 1.19 uur zagen surveillerende agenten twee mannen, 29 en 26 jaar uit Almelo, over de Violierstraat in Almelo lopen. De mannen zwaaiden naar de agenten. Omdat de agenten de indruk kregen dat de mannen iets wilden vragen reden zij naar hun toe. De 29 jarige man reageerde echter zeer agressief en schold daarbij de agenten enkele malen uit. Hij kon zich niet legitimeren en wilde zijn naam niet opgeven. De man werd aangehouden. De 26 jarige man stak daarna de middelvinger op. Hij werd ook aangehouden. Beiden verkeerden behoorlijk onder invloed van alcohol. Zij werden opgesloten.

Vier gewonden bij aanrijding

Passagier moest uit de auto worden 'geknipt'. Beide auto's total loss.

Rijssen

Op zaterdag 5 maart 2005 omstreeks 16.47 uur reed een 65 jarige automobilist samen met zijn 61 jarige vrouw uit Nijverdal over Provincialeweg Zuna in Rijssen. Een 18 jarige automobilist en zijn twee passagiers van 16 en 18 jaar, allen uit Rijssen, reed over Blokkenweg. De 18 jarige automobilist wilde bij de kruising met de Provinciale weg zijn weg rechtdoor vervolgen richting de Zunaweg. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende 65 jarige automobilist. Het voertuig van de jongeman raakte het voertuig van de Nijverdaller in de flank. Door de botsing kwam de auto met de drie mannen in de sloot terecht. De brandweer heeft het dak van de auto moeten knippen om de 16 jarige passagier, die naast de bestuurder zat, te bevrijden. Deze jongen is met ernstig rug en nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 61 jarige vrouw en de 18 jarige passagier werden overgebracht naar het ziekenhuis. Zij had borst en nekletsel. Hij had hoofdletsel. De 65 jarige man was gewond geraakt aan zijn knie maar hoefde niet in het ziekenhuis behandeld te worden. De beide auto's waren total loss. Het verkeer is ter plaatse twee uur omgeleid. De politie maakt proces-verbaal op.

Vier varkens gedumpt

Politie Twente zoekt onbekende eigenaar en getuigen

Deurningen

Op vrijdag 4 maart '05 omstreeks 13.30 uur kwam er een melding bij de politie Twente dat er aan de Hasseloseschoolweg op een akkerland een aanhangwagen zou staan met vier varkens. De gealarmeerde agenten troffen inderdaad een aanhangwagen, soort veewagentje, met daarin vier levende varkens. De oormerken waren echter uit hun oren. Het kenteken van de aanhangwagen bleek te zijn geschoond (niet meer geldig). De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Een getuige had de aanhangwagen 's ochtends al zien staan. Omdat het aannemelijk is dat de varkens aldaar gedumpt waren werden diverse instanties, waaronder AID, Gemeente Dinkelland, VVA (voedsel &en waren Autoriteit), crisisdienst dierziektebestrijding, Rijksdienst voor keuring van vee en vlees, gewaarschuwd. De varkens zijn door een specialist van de rijksdienst voor keuring van vee en vlees onderzocht op ziektes. Daarna werden de varkens door de AID uit de aanhangwagen gehaald en voor destructie afgevoerd. De aanhangwagen is afgesleept en ontsmet. De politie Twente weet niet wie de eigenaar is van de varkens en de aanhangwagen. De politie stelt een nader onderzoek in en is ook op zoek naar getuigen die bijzonderheden hebben waargenomen. Zij kunnen dit te melden bij de Politie Twente. Telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. (bps: 05-027021)

Schoorsteenbrand

Niemand raakte gewond

Aadorp

Op vrijdag 4 maart '05 omstreeks 23.01 uur kwam er een melding van een uitslaande brand aan de Bruglaan in Aadorp. De 78 jarige bewoner was inmiddels in veiligheid gebracht. Hij was door zijn buren erop geattendeerd dat zijn woning in brand stond. Het betrof een schoorsteenbrand betrof. De brandweer heeft de brand geblust. (bps: 05-027190)

'Balletjespistool' in beslag genomen

Man bedreigde met dit pistool jongeren die sneeuwballen aan het gooien waren

Enschede

Op vrijdag 4 maart '05 omstreeks 12.25 uur kwam er een melding bij de politie Twente dat er iemand met een pistool zou rondlopen in het centrum van Enschede. Bij de Klanderij werden de gealarmeerde agenten aangesproken door een getuige. Hij wees een man aan die een pistool bij zich zou hebben. Hierop hebben de politieagenten de verdachte man aangesproken. Hij heeft daarop zijn pistool overhandigd en werd aangehouden. Het betrof een 21 jarige man uit Enschede. Zijn 45 jarige moeder, ook uit Enschede, wilde de aanhouding voorkomen en belemmerde de agenten bij het uitvoeren van hun werk. Zij werd daarom ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat zoon en moeder even daarvoor waren bekogeld met sneeuwballen. Dit gebeurde door jongeren die op een parkeerdek bevonden. De zoon had daarop met zijn wapen gezwaaid en had hen met de dood bedreigd. Het pistool werd in beslaggenomen. Het betrof een zogenaamd balletjespistool. Tegen de man en zijn moeder wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 05-026932)

---- --