Ingezonden persbericht


Den Haag, 28 januari 2005

PERSBERICHT

Foster'S Home fOR Imaginary Friends

NIEUW OP CARTOON NETWORK!!!!

In de wereld van Foster's Home for Imaginary Friends speelt de kinderfantasie de hoofdrol. Want ieder kind verzint wel eens een speelkameraadje. En in deze nieuwe serie worden deze vriendjes voor eenieder zichtbaar!

Foster's Home is niet zomaar een huis. Nee, het is een huis speciaal voor verzonnen vriendjes die om een of andere reden verlaten zijn door hun makers. Immers, sommige kinderen worden te groot voor hun denkbeeldige vriendje. Of ze verhuizen. Of hun moeder vindt het niet meer goed dat ze met hun denkbeeldige vriendje spelen. En speciaal voor al deze verzonnen vriendjes heeft Madame Foster een prachtig Victoriaans huis ingericht.

Mac is een normaal, gevoelig kind van 8 jaar die zijn eigen beste vriendje Blauw heeft verzonnen. Wanner Mac's moeder besluit dat Mac te oud is om nog langer met Blauw te spelen gaat Mac op zoek naar een goed tehuis voor Blauw. Hij komt terecht bij Foster's Home for Imaginary Friends en maakt kennis met de enigszins geschifte Madame Foster. Hij overtuigt haar dat zij Blauw moet toelaten tot haar tehuis. Maar Mac is bang dat Blauw geadopteerd zal worden door een ander kind. Na veel praten en soebatten gaan Madame Foster en haar staf (haar eigen denkbeeldige vriend, de vreemde meneer Hazeman en Françine, haar gevoelige kleindochter) ermee akkoord dat Mac zijn vriendje Blauw vaak mag bezoeken zodat hij niet door iemand anders kan worden geadopteerd. Foster's Home wordt bevolkt door een bont gezelschap. Zij zijn vaak de letterlijke vleesgeworden kinderwensen en sommigen zijn echt maf. Maar allen hebben hun eigen persoonlijkheid en willen graag een ander kind vinden die hen weer in huis neemt. Mac en Blauw brengen veel tijd door met een klein groepje van de meest kleurrijke bewoners. Wild bijvoorbeeld was de beste vriend van een heel sportief kind. Een geblesseerde arm en een vreemd slaphangend oog maken hem iets minder atletisch, maar hij blijft vriendelijk en optimistisch. Eduardo ziet er vervaarlijk uit, maar onder zijn grommende stem huist een poezelig karakter! Arme Coco heeft teveel tijd in de zon doorgebracht om nog enig conversatie te kunnen voeren, maar deze vreemde scharrelaar kan uitstekend eieren leggen die allemaal handige dingetjes bevatten. En dan de minst favoriete huisgenoot; de Hertogin, een denkbeeldige vriendin van deftige komaf die altijd met haar neus in de lucht loopt van verwaandheid.

MAC BLAUW WILT MADAME FOSTER HERTOGIN

De serie is geproduceerd door Craig McCracken, bedenker van de zeer populaire serie de Powerpuff Girls.

De eerste 13 afleveringen van Foster's Home for Imaginary Friends worden uitgezonden vanaf 7 maart, iedere maandag tot en met donderdag om 14.45 uur. De serie is in het Nederlands ingesproken.

Cartoon Network

Cartoon Network toont dagelijks de beste, leukste en spannendste cartoons voor alle leeftijden. Het programma van Cartoon Network wordt samengesteld uit de eigen bibliotheek met ruim 10.000 wereldberoemde cartoons van 500 bekende cartoonfiguren uit de studio's van Hanna-Barbera, Warner Bros. alsmede uit de Cartoon Network Studio zelf. Cartoon Network vormt de thuisbasis voor zowel legendarische cartoonhelden als Bugs Bunny, Scooby-Doo, Tom & Jerry, Top Cat, de Jetsons en de Flintstones, als een geheel nieuwe generatie top toon sterren als Johnny Bravo, Cow & Chicken, Dexter's Laboratory, de Powerpuff Girls, Samurai Jack en Ed, Edd 'n Eddy. Daarnaast heeft Cartoon Network een interactieve website die dagelijks honderdduizenden bezoekers trekt. www.cartoonnetwork.nl en www.cartoonnetwork.be staan boordevol informatie over de cartoons, de cartoonsterren en de tv-programma's. Verder zijn er tal van foto's, geluidsfragmenten en films te zien van bijna alle cartoonhelden. De website van Cartoon Network onderscheidt zich door het grote aanbod aan (interactieve) spelletjes.


---

Noot voor de redactie (