Gemeente Heemskerk


Herinrichting Gerrit van Assendelftstraat 7 maart van start

HEEMSKERK Op maandag 7 maart begint de herinrichting van het deel van de Gerrit van Assendelftstraat dat gelegen is tussen de Maerelaan en de Poelenburglaan. Daarmee wordt uitvoering gegeven aan plannen die werden gemaakt bij de ontwikkeling van de Centrumvisie. De straat wordt in drie opeenvolgende gedeelten aangepakt, te beginnen vanaf de Maerelaan en eindigend bij de kruising met de Poelenburglaan. Het is de bedoeling de werkzaamheden rond 24 april af te ronden.

De verspringingen in de weg verdwijnen en er worden trottoirbanden aangebracht. Het opvallendst is de aanleg van een draaicirkel vlak voor de T-kruising Gerrit van Assendelftstraat-Maerelaan. Deze draaicirkel kan op marktdagen en op dagen met evenementen op Nielenplein en/of Maerelaan gebruikt worden door het verkeer dat komende vanuit de Gerrit van Assendelfstraat ter plaatse moet keren. Verder wordt een fietssuggestiestrook aangegeven op het wegdek. Het aantal parkeerplaatsen op dit weggedeelte wordt uitgebreid van acht naar twintig.
De bestaande bomen en fietsklemmen worden verwijderd en hiervoor in de plaats komen - op andere plekken - nieuwe bomen en fietsklemmen. Het aantal bomen en fietsklemmen blijft nagenoeg hetzelfde. De nieuwe fietsklemmen zijn van een type waaraan gemakkelijk een fietskettingslot kan worden bevestigd.
In de periode van 7 maart tot ongeveer 24 april kan doorgaand verkeer geen gebruik maken van de Gerrit van Assendelftstraat. Een strook verharding van ongeveer 1,5 meter breed zal - zo lang als mogelijk - de doorgang langs de gevels mogelijk maken. Om de bereikbaarheid van de Gerrit van Assendelftstraat zo optimaal mogelijk te houden komt er gedurende de werkzaamheden tijdelijk een verbinding tussen het parkeerterrein achter de Gerrit van Assendelftstraat en de Zaalberglaan.
De werkzaamheden aan de weg worden uitgevoerd worden door de firma Bruisschaart B.V. Deze zal omwonenden en direct betrokkenen van de voortgang van de werkzaamheden op de hoogte houden.