Gemeente Nijmegen

persbericht Gecorrigeerde versie Vorige versie vervalt 25 februari 2005 C009

Taxatieverslag nog niet op internet

Door technische problemen gaat het de gemeente Nijmegen niet lukken het taxatieverslag WOZ (Waardering Onroerende Zaken) tijdig op internet beschikbaar te stellen. De gegevens zijn nu vermoedelijk vanaf 7 maart op internet in te zien.

Zaterdag valt in Nijmegen het belastingaanslagbiljet met de WOZ-beschikking in de bus. Het taxatieverslag wordt dit jaar voor het eerst via internet beschikbaar gesteld. Nijmegenaren krijgen bovendien de mogelijkheid digitaal bezwaar te maken. Door technische tegenslag is dit echter pas ruim een week na ontvangst van de WOZ-beschikking mogelijk. Als extra service stuurt de gemeente de taxatieverslagen nu tevens per post na. Uiterlijk zaterdag 12 maart heeft iedereen zijn taxatieverslag ontvangen.

Huiseigenaren en huurders in Nijmegen kunnen vanaf 7 maart met hun sofinummer, geboortedatum en adresgegevens via de internetsite van de gemeente hun taxatiegegevens inzien. Vanaf die dag bestaat ook de mogelijkheid via internet bezwaar in te dienen tegen de waarde van de woning (WOZ-waarde) en de hoogte van de aanslag. Schriftelijk bezwaar maken, blijft ook mogelijk. Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer 024-3292380

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 024-3292378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen