Gemeente Heerhugowaard


Basisschool Atalanta gaat open

De internationale basisschool Atalanta in de Stad van de Zon gaat open op 7 maart. Op 25 februari is er een open dag.

Atalanta in aanbouw

De nieuwe basisschool Atalanta aan de Zonnegloren in Stad van de Zon opent 7 maart haar deuren. Ruim een week eerder, op vrijdag 25 februari, hebben geïnteresseerden echter al de kans om deze internationale basisschool van binnen te bekijken en kennis te maken met de leraren en het lesmateriaal.

Atalanta is één van de eerste internationale basisscholen in Nederland. Dit houdt in dat er naast de lessen in het Nederlands, ook tijd is voor Engelse activiteiten. De kinderen krijgen hierbij ook les van zogenaamde 'native speakers', mensen van wie Engels de moedertaal is.

Het gebouw van Atalanta heeft de vorm van een vlinder. De naam van de school verwijst hiernaar; de Atalanta is een vlinder die in heel Europa voorkomt.

Naast dertien leslokalen komt er in het gebouw ook een kinderdagverblijf en zijn er plannen voor een uitgebreid documentatiecentrum voor Stad van de Zon. Tevens verhuist de openbare basisschool de Fonkelsteen waarschijnlijk naar het gebouw van Atalanta. Op dit moment is Atalanta nog een dependance van deze basisschool, in de toekomst wordt ook Atalanta zelfstandig.

Voor meer informatie over Atalanta of de open dag kan contact worden opgenomen met directeur Petra Bunte via 06-53398383 of e-mail: petrabunte@quicknet.nl.

16-2-2005