Gemeente Bleiswijk


Uitnodiging voor hoorzittingen in verband met mogelijke herindeling op 7 en 8 maart 2005

Op maandag 7 en dinsdag 8 maart 2005 om 19.30 uur wordt in het gemeentehuis van Bleiswijk een hoorzitting gehouden. Twee bijeenkomsten waarbij u als inwoner van Bleiswijk in de gelegenheid wordt gesteld te reageren op het mogelijk door de raad te nemen principe-besluit inzake een fusie.
Wij nodigen u graag uit voor deze hoorzittingen. Het hoofdthema van deze hoorzittingen zal zijn:

Wil Bleiswijk samengaan met de twee buurgemeenten Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek of wil Bleiswijk zelfstandig blijven?

Wat is uw mening?

U heeft zaterdag 26 februari jl. een informatiekrant van de gemeente Bleiswijk in de bus gekregen. Het doel van deze krant is u over de actuele ontwikkelingen te informeren.
Uiteraard is het belangrijk dat juist ook alle inwoners van Bleiswijk hiervan op de hoogte wordt gebracht. U vindt in deze krant een samenvatting van het rapport 'In de kern(en) gezond' dat de Visiegroep heeft gemaakt waarin zij haar bevindingen uiteenzet. Op basis van deze gegevens kunt ook u als inwoner een mening vormen aangaande een heroverweging van een mogelijk samengaan van Bleiswijk met de twee buurgemeenten. De krant is ook digitaal in te zien op de website www.bleiswijk.nl

Kom naar de hoorzittingen!

Welk besluit er ook wordt genomen op 29 maart, het gaat erom dat de raad op een zorgvuldige wijze een weloverwogen besluit neemt. Dat is een beslissing die mede is gebaseerd op de mening van de inwoners van Bleiswijk. Wij nodigen u dan ook van harte uit om de speciale hoorzittingen bij te wonen op 7 of 8 maart a.s. om 19.30 uur in het gemeentehuis. Het gaat tenslotte om de toekomst van Bleiswijk. En die gaat ons allemaal aan. Uw mening is daarbij van belang! Zowel voor- als tegenstanders zijn van harte welkom om deze avonden hun mening te geven én te onderbouwen met argumenten. De besluitvorming over dit onderwerp is niet gemakkelijk. Naast argumenten spelen emoties een grote rol. Begrijpelijk, het gaat immers om onze eigen gemeente en de toekomst van onze lokale leefgemeenschap. Vanzelfsprekend kan men het over zo'n beladen thema niet met iedereen eens worden. Dit maakt dat een open proces van groot belang is. Het spreekt voor zich dat respect voor elkaars mening in dit proces van groot belang is!

Het programma van de beide hoorzittingen op maandag 7 en dinsdag 8 maart a.s.

19.00 uur: inloop
19.30 uur: plenaire start van de avond
19.45 uur: Inleiding;
20.00 uur: Koffie
20.20 uur: Uitleg spelregels carrousel
20.30 uur: Start discussies ( o.l.v. gespreksleiders, ieder met een thema)
23.00 uur: Samenvatting en afronding door onafhankelijk voorzitter.

Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan de discussieavond heeft u een keuze uit twee avonden, te weten maandag 7 of dinsdag 8 maart a.s. Beide avonden hebben hetzelfde programma. Indien u naar de hoorzitting wilt komen, dan verzoeken wij u uw keuze op welke avond u wilt komen telefonisch kenbaar te maken, tel.nr. 010-52 44 111 (u kunt bellen op donderdag 3 maart van 08.30 - 20.00 uur/ vrijdag 4 maart van 08.30 - 12.30 uur en maandag 7 maart van 08.30 - 12.30 uur). U kunt ons ook emailen: degriffie@bleiswijk.nl Hiervoor onze hartelijke dank.